От 1 април 2018 г. европейците ще имат достъп до

...
От 1 април 2018 г. европейците ще имат достъп до
Коментари Харесай

Абонаментът за цифрови услуги става валиден в целия ЕС

От 1 април 2018 година европейците ще имат достъп до онлайн наличието, за което са се абонирали вкъщи, където и да се намират в Европейски Съюз, заяви пресслужбата на Европейската комисия.

" Интересите на жителите са в центъра на всички европейски начинания в региона на цифровизацията. От 1 април, когато пътувате в Европейски Съюз, към този момент няма да пропускате обичаните си филми, телевизионни сериали и спортни излъчвания, нито ще се лишавате от игрите или електронните книги, за които имате дигитален абонамент, " се споделя в взаимно изказване на зам.-председателя на Европейската комисия Андрус Ансип, комисаря по въпросите на цифровата стопанска система Мария Габриел, българският министър на превоза Ивайло Московски и евродепутатите Павел Свобода и Жан-Мари Кавада.

Правилата ще се ползват за платени услуги, само че доставчиците на гратис наличие също могат да се възползват от тях.

Полза от тези разпореждания ще имат и доставчиците на онлайн наличие, защото към този момент няма да им се постанова да получават лицензи за страните, в които пътуват техните клиенти.

Отмяната на рестриктивните мерки, които не позволяваха на европейците да употребяват при пътешестване абонаментите си за цифрови медии и наличие, е нов триумф на цифровия обединен пазар след ефикасното унищожаване на таксите за роуминг, от което се употребяват потребителите в цяла Европа от юни 2017 година насам, се показва в известието.

Новите правила са директен отговор на измененията в държанието и навиците на европейските жители, които употребяват нови технологии. Между 2010 и 2014 година разноските на потребителите за видео абонаменти са се нараснали със 113% годишно, а сред 2014 и 2015 година броят на потребителите се е нараснал с 56%. Поне 29 милиона души (5.7% от потребителите) в Европейски Съюз биха могли да се възползват от трансграничната преносимост, като в бъдеще техният брой се чака да нарасне доста. Очаква се до 2020 година той да доближи до 72 милиона души.

Почти 60 на 100 от младите европейци декларират, че опцията да употребяват абонаментите си при пътешестване е значим въпрос при избора на онлайн услуги. Преносимостта на тези услуги дава отговор на желанията на потребителите, като в същото време ще помогне на доставчиците да усилят броя на клиентите си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР