Комисия на Европейския парламент заяви, че правителството на Унгария трябва

...
Комисия на Европейския парламент заяви, че правителството на Унгария трябва
Коментари Харесай

Комисия в Европарламента иска санкции за Унгария за подкопаване на демокрацията

Комисия на Европейския парламент съобщи, че държавното управление на Унгария би трябвало да бъде глобено за подкопаване на демокрацията и върховенството на закона, заяви Българска телеграфна агенция.

Комисията за цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи предложи задействане на дисциплинарна процедура, която може да докара до загуба на правото на глас на Унгария в Европейския съвет. Става дума за член 7 от Договора за Европейски Съюз, по който към този момент беше предизвестена Полша откакто сложи съдилищата си под държавен надзор.

Инициативата идва незабавно откакто министър-председателят Виктор Орбан завоюва трети следващ мандат с успеха си на изборите в неделя. Текстът, направен от холандката Джудит Сарджентини от групата на Зелените, демонстрира угриженост за независимостта на правосъдната система, корупцията, свободата на изложение, правата на ромите и еврейските малцинства и бежанците, добавя " Политико "

Сарджентини, която е докладчик в следствието, съобщи, че държавното управление на Орбан " още веднъж и още веднъж подкопава независимостта на правосъдната система, свободата на медиите и главните права на жителите ".. Тъй като е едва евентуално след изборите държавното управление да промени линията си, " съветът би трябвало да задейства процедура в този момент ", сподели Сарджентини.

Полша стана първият член на Европейски Съюз, получил през декември предизвестие, че е в риск от нарушение на законодателството на Европейски Съюз. Тогава Орбан разгласи, че Будапеща ще блокира всяко деяние за отнемане на Варшава от право на глас.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР