Французинът Ришар Жув и шведката Йона Сундлинг спечелиха спринтовете от

...
Французинът Ришар Жув и шведката Йона Сундлинг спечелиха спринтовете от
Коментари Харесай

Французин и шведка най-бързи в спринтовете за СК по ски бягане

Французинът Ришар Жув и шведката Йона Сундлинг завоюваха спринтовете от Световната купа по ски тичане в шведския зимен център Фалун.

Световната и олимпийска шампионка в дисциплината Сундлинг победи при дамите с време от 3:21.05 минути. За нея това бе трета победа в последните четири спринтови надпревари, като включително влиза и стартът в Пекин.

Сундлинг изцяло разруши конкуренцията в днешния ден, като финишира на впечатляващите 8.41 секунди пред втората Анамария Лампич от Словения. Трета на 9.54 секунди остана шведката Мая Далквист, която към този момент си обезпечи спечелването на Малкия бистър глобус в дисциплината.

При мъжете Жув завоюва втора поредна победа в спринта, като финишира за 3:03.62 минути. Той бе по-бърз единствено с 0.49 секунди от втория Йони Мяки от Финландия, който пък изпревари с фотофиниш различен французин - Люка Шанава.

Победата донесе на Жув Малкия бистър глобус, който се възползва по най-хубавия метод от отсъствието на норвежеца Йоханес Клаебо, с цел да го смъкна първата му позиция в крайното класиране.

До края на сезона в Световната купа по ски тичане и за двата пола остава по един старт, който ще се организира в събота. Мъжете ще започват на 15 километра свободен жанр, до момента в който дамите ще се състезават на 10 километра. 

Носителите на всички кристални глобуси към този момент са ясни. При мъжете победител в общото класиране е Клаебо. В отдалечените стартове първенец е Иво Нисканен от Финландия, а в спринта първи е Жув. При дамите Големият бистър глобус е за рускинята Наталия Непряева. В отдалечените стартове печели норвежката Терезе Йохауг, а в спринтовете първа е Мая Далквист.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР