Франсоа-Анри Пино, председател и главен изпълнителен директор на Kering, Ирис

...
Франсоа-Анри Пино, председател и главен изпълнителен директор на Kering, Ирис
Коментари Харесай

Kering и фестивалът в Кан ще връчат наградата Women In Motion за 2023 г. на актрисата Мишел Йео

Франсоа-Анри Пино, ръководител и основен изпълнителен шеф на Kering, Ирис Кноблох, президент на Фестивала в Кан, и Тиери Фремо, шеф на Фестивала в Кан, избраха тази година да отдадат респект на изключителната кариера на Мишел Йео, като ѝ връчат премията " Жените в придвижване " за 2023 година Церемонията ще се организира в Кан по време на формалната вечеря на " Жени в придвижване " в чест на дамите в киното. От стартирането си по време на фестивала през 2015 година програмата награждава и акцентира творчеството и неповторимия принос на дамите в културата и изкуството - чиято работа оказва помощ да се промени визията ни за света.

Родената в Малайзия актриса и продуцент с интернационална популярност Мишел Йео разрушава конвенциите от десетилетия. Изобразявайки комплицирани и решителни дами на екрана, тя спомага за превъзмогване на стандартите, свързани с пола и възрастта, във филмовата промишленост. За невероятното си осъществяване във кино лентата " Всичко и на всички места едновременно " тя печели " Златен глобус ", премията SAG и " Оскар " за най-хубава актриса. Така през 2023 година тя става първата азиатска актриса, която печели " Оскар " в тази категория.

Когато се качваше на сцената, с цел да одобри тези награди, Мишел Йео произнасяше ярки речи, в които засягаше основни въпроси като многообразието, расизма и възрастовия метод. " Вярвам, че времената се трансформират. Има доста по-голямо приобщаване. Има повече многообразие. Погледнете ме. Аз съм в този бизнес от 40 години и най-сетне мога да бъда номер едно в листата с повиквания. Това просто демонстрира, че в случай че вярваш в себе си, в случай че вярваш и имаш пристрастеност към това, което правиш, не се отказваш. " И прибавя, като кимване към някои от великите си функции: " Какъвто и да е бил стъкленият таван, ние просто го изритахме, разбихме го... Намираме се на кръстопът. Промяната към този момент е почнала. "

В предходните си издания на фестивала в Кан премията " Жени в придвижване " отличи кариерата и ангажираността на Джейн Фонда през 2015 година, Джина Дейвис и Сюзън Сарандън през 2016 година, Изабел Юпер през 2017 година, Пати Дженкинс през 2018 година, Гонг Ли през 2019 година, Салма Хайек през 2021 година и Виола Дейвис през 2022 година

" Много съм разчувствана да получа тази премия. Убедена съм, че времената се променят; публичната информираност сигурно е повишена през последните години. Изключително значимо е дамите - пред камерата и зад нея - да продължат да играят функции и да описват истории, които отразяват разнообразието и сложността на света. "

" С емблематичните си функции Мишел Йео съумя да разбие всички стандарти. Заедно с Фестивала в Кан искахме да признаем забележителния ѝ принос към киното и способността ѝ да въодушевява бъдещите генерации гении. Връчването на премията " Жените в придвижване " беше явен избор. "
Франсоа-Анри Пино, ръководител и основен изпълнителен шеф на Kering.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР