Франс Тимерманс и Манфред Вебер, двамата водещи кандидати за следващ

...
Франс Тимерманс и Манфред Вебер, двамата водещи кандидати за следващ
Коментари Харесай

Вебер и Тимерманс участваха в тв дебат преди европейските избори

Франс Тимерманс и Манфред Вебер, двамата водещи претенденти за идващ ръководител на Европейската комисия, участваха нощес в спор по немска телевизия, съобщи ДПА. Обсъдени бяха въпроси като тероризма, климатичните промени и присъединяване на младежите в политическия живот.

Вебер съставлява консервативната Европейска национална партия (ЕНП), а холандецът Тимерманс е претендент на Партията на европейските социалисти (ПЕС). Това е първият случай, при който двамата се обръщат директно към немските гласоподаватели.

По време на дебата за миграцията Вебер съобщи, че европейските жители, които са воювали в редиците на екстремистки групи, в това число " Ислямска страна ", не би трябвало да получат позволение да се върнат вкъщи и би трябвало да бъдат съдени отвън Европейски Съюз. Тимерманс предложи основаването на интернационален съд за наказване на закононарушенията.

Кандидатите се сблъскаха нееднократно по тематиката за битката с климатичните промени и Тимерманс дефинира консервативната ЕНП като " динозаври ", когато се стигне до този въпрос.

" Председателят на Европейска комисия би трябвало да стане персонално виновен за климатичните промени ", акцентира той, добавяйки, че " в случай че изчакаме още пет години, ще сме изгубили ". Вебер отхвърли обвиняването, заявявайки, че ЕНП има амбициозни цели в битката с климатичните промени. Той добави, че като ръководител би се фокусирал върху лобирането страни от други континенти, като Съединени американски щати, Китай и Южна Америка, да се причислят към битката против климатичните промени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР