Фракингът (Хидравличното разбиване на скали) бе забранен в Англия, след

...
Фракингът (Хидравличното разбиване на скали) бе забранен в Англия, след
Коментари Харесай

Англия забрани хидравличното разбиване на скали за добив на нефт и газ

Фракингът (Хидравличното разтрошаване на скали) бе неразрешен в Англия, откакто ново изследване породи още веднъж угриженост за риска от трусове , съобщи БНР. Премиерът Борис Джонсън съобщи, че има „ много основателни опасения “ във връзка с хидравличното разтрошаване на скалните пластове за добиване на петрол и газ. Британското държавното управление поддържаше програмата за извличане на шистов газ посредством фракинг, като средство за произвеждане на локална опция на гориво с ниско наличие на въглерод.
Решението за преустановяване на фракинга бе взето след отчет на профилиран отдел за рандеман на петрол и газ към Министерството на стопанската система, енергетиката и индустриалната тактика, в който се акцентира, че не е допустимо тъкмо да се предвижда силата на земетресенията, свързани с хидравличните действия.
Тази година в графство Ланкашър бяха регистрирани серия от земни земетресения в региона на обект, при който се добива шистов газ посредством фракинг. Екозащитници постоянно стачкуват в региона. Мораториумът на държавното управление ще остане в действие до момента в който не бъдат получени гаранции, че добивът е безвреден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР