Форумът се очертава да бъде един от най-конфликтните от създаването

...
Форумът се очертава да бъде един от най-конфликтните от създаването
Коментари Харесай

​В Аржентина се събират лидерите на 20-те най-могъщи икономики в света

Форумът се обрисува да бъде един от най-конфликтните от основаването му. Очакванията са срещата на върха да бъде подчинена на последните международни рецесии. Преди началото Съединените щати, Канада и Мексико подписаха ново комерсиалното съглашение, което ще размени Северноамериканското търговски съглашение за свободна търговия - НАФТА.

С митинги и с защита от 22 000 служители на реда Буенос Айрес посрещна международните водачи.

Рядко се случва на конгреси да се засекат съвсем всички съществени фигури, забъркани в интернационалните рецесии. Но в този момент, на срещата на Г-20 участват президентите на Съединените щати, Русия, Турция, Китай и саудитският принц Бин Салман. Очаква се тематиките за климата и пазарите да бъдат изместени от рецесията сред Украйна и Русия, комерсиалната война сред Съединените щати и Китай и абсурдът " Хашоги ".

Заключителната декларация от срещата надали ще докара до прогрес в политическо или икономическо връзки. За това пък двустранните срещи ще бъдат следени с огромен интерес.

Американският президент към този момент анулира диалога си с Владимир Путин. Надеждата за къса спонтанна среща въпреки всичко остава. Тръмп ще се срещне с немския канцлер, която закъснява поради проблем със самолета ѝ и с китайския водач.

С интерес се чакат и диалозите на Владимир Путин. На форума в Аржентина той ще се срещне с европейски водачи, които му насочиха рецензии поради напрежението в Азовско море.

По стратегия саудитският принц би трябвало да беседва с френския президент. Това ще бъде първата му среща със западен водач след убийството на журналиста Хашоги.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР