Фирмите изпитват недостиг на специалисти в тази областУчастниците в Telerik

...
Фирмите изпитват недостиг на специалисти в тази областУчастниците в Telerik
Коментари Харесай

Телерик Академия стартира приема за Java обучение

Фирмите изпитват дефицит на експерти в тази област

Участниците в Telerik Academy Alpha ще получат търсените от бизнеса в България софтуерни умения и практическа подготовка с езика Java, подчертаха от Академията

Образователната организация Телерик Академия разгласи, че приемът в професионалната стратегия с фокус върху Java, която ще се организира в интервала март-септември 2018 година, към този момент e отворен.

За първи път акцент в програмата на Телерик Академия е Java – един от най-използваните езици за програмиране с общественост от над 10 млн. софтуерни разработчици в световен мащаб и с над 15 милиарда устройства, работещи с него, прецизираха от просветителната институция.

Участниците в Telerik Academy Alpha ще получат търсените от бизнеса в България софтуерни умения и практическа подготовка с езика, като се образоват в дребни групи, с самостоятелен метод на преподаване и под менторството на лекторите на Академията и външни експерти с дълготраен опит в основаването на програмен продукт.

„ Много от водещите компании у нас базират своите решения на Java, което поражда дефицит на експерти в региона. Искаме да помогнем на фирмите, с които си партнираме, да намерят нужния гений, както и на стимулираните млади хора  да започват сполучливо своята кариера в България ”, разяснява Михаил Вълков,  общоприет управител, Професионална Телерик Академия.
още по тематиката
Успоредно с софтуерната подготовка, която курсистите получават като работят по  планове и в условия,  наподобяващи  реалната  работна  среда,  те  развиват личностните си и информационни умения.  В края на  образованието участниците са приключени експерти, които  могат бързо да се осъществят сполучливо на пазара на труда, настояват от Академията.

Кандидатите за Telerik Academy Alpha следва да подадат CV и мотивационно писмо на уеб страницата на Академията до 23 февруари и да се явят на входен изпит с  Java. Основните условия към  желаещите  са  да  имат навършени 18 година,  базови знания по програмиране  и  мотивация  да стартират кариерното си развиване в ИТ бранша. Подготвителни материали за входния изпит на Telerik Academy Alpha могат да бъдат открити онлайн.

Първото издание на Telerik Academy Alpha започва през юни 2017 година след отделянето на Академията като независима просветителна организация и в отговор на потребността на ИТ бранша от нов гений, който има софтуерни познания, на практика и личностни умения.

Java образованието е третото издание от новата стратегия, в която над 100 души са се обучавали присъствено досега. Близо 30% от приключилите първото ѝ издание стартират работа в рамките единствено на 3 седмици след края на програмата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР