Финансовият орган на Кайманските острови (където е регистрирана основната фирма

...
Финансовият орган на Кайманските острови (където е регистрирана основната фирма
Коментари Харесай

NEXO отрича да е „криптобанка” след отказа за лиценз от Кайманите, където е регистрирана

„ Финансовият орган на Кайманските острови (където е записана главната компания на ) отхвърли да почете молбата за лиценз на, защото съгласно комисията на офшорната зона не покрива условията за рисков профил. съставлява риск за пазара и доверието в него, за отбрана на клиентите и за репутацията на островите като финансов център ”, декларира органът CIMA.

Nexo апелира решението на 12 януари, макар делата в Съединени американски щати и в британски съдилища, представени в решението на регулатора. Адвокатите на компанията настояват, че то било непочтено, а финансовият регулатор надхвърлял конституционните си отговорности като не уведомил детайлно Nexo. А компанията била „ адресирала ” регулатора за „ терзанията си ” по отношение на процеса на кандидатстване.

Миналия месец Nexo разгласи, че напуща Съединени американски щати, цитирайки ``dead end``/мъртъв завършек на диалозите с регулаторите там. Главният й артикул Earn събираше криптодепозити против лихви. Щатските и федералните регулатори сложиха под въпрос интервенциите на компанията през последните месеци с микс от каузи, забрани и отводи ”, написа cointelegraph.

По-интересно е, че локалното издание caymancompass показва, че в желае си NEXO отхвърля да е „ банка ”: „ Кайманската компания, стартирана през февруари 2018 година, е разказана в правосъдния си иск като „ небанкова финансова институция ” и една от най-големите в света за цифрови кредитни артикули ”.
CIMA отхвърли да почете молбата, пусната още през януари 2021 година в писмо от 20 декември 2022 година

твърди в молбата си до съда, оповестена в Offshore Alert, че аргументите, дадени от CIMA са „ незадоволителни ”, не са задоволително детайлни и са нерационални ”.

„ В същата седмица, в която българските управляващи нахлуха в офисите на Nexo и предявиха обвинявания на 4 лица за пране на пари, тя заведе иск на Кайманите. В документа от 12 януари против финансовия орган на островите се показва, че той е поради отвод за регистрирането на компанията като снабдител на услуги за виртуални активи.Иска се анулация на решението, тъй че да може да продава крипто услуги на каймански поданици ”, написа investing.com.

Илиян Костадинов

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР