Финансовият министър разкритикува оттеглянето на доверието на президента към правителството.

...
Финансовият министър разкритикува оттеглянето на доверието на президента към правителството.
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Има системна грешка в Конституцията, свързана с президента

Финансовият министър разкритикува отдръпването на доверието на президента към държавното управление. В студиото на " Панорама " Владислав Горанов съобщи, че не е склонен президентът да може да назначава служебни държавни управления.

Финансовият министър Владислав Горанов позволи, че в конституцията на България има систематична неточност, която разрешава на президента на назначава служебни държавни управления.
Владислав Горанов: Политическият нагон на президентът беше подхранен при започване на неговото ръководство. Той е сполучлив боен, добър водач, доколкото сътрудниците му го дефинират, само че има систематична неточност в Конституцията, натоварването на президентската институция със задачата да сформира държавно управление е тестване, тестване, което ще продължи до края на мандата на Радев.
По думите на Горанов в основата е неналичието на политически опит от страна на президента. Финансовият министър акцентира, че не може да разяснява президентската институция, а само Радев като политик. Горанов разяснява и сваленото доверие на президента към държавното управление.

Владислав Горанов: Доверие или съмнение може да гласоподава българския парламент, с гласоподаване на съмнение в изпълнителната власт, ти гласуваш съмнение на демокрацията, тъй като има един парламент, който е дал своя вот доверие на това държавно управление и той ръководи по силата на демокрацията.

Ако почитаме демокрацията всеки би трябвало да остане на мястото на което е, не съм сигурен, че ГЕРБ би спечелил в случай че някой президент си тръгне по-рано от края на мандата му, изключително Радев. Аз видях че прокуратурата смъкна доверието си с Радев, след няколко дни Радев смъкна доверието си от държавното управление, Трябва ли и държавното управление да каже, че е свалило доверието си от президента и да не си приказваме.
Финансовият министър увери още един път, че не е знаел какво се случва в хазартния отрасъл. Той разяснява, че вниманието към хазарта е било изострено след сигнал на бизнеспартньори на Васил Божков през декември.
Владислав Горанов: В комисията по
хазарта имаха представители разнообразни ведомства - ГДБОП, ДАНС, Национална агенция за приходите, те също можеха да сигнализират техните министри в случай че са подозирали, че аз съм налагал чадър.
Според Горанов е вярно и решението за държавен монопол на хазартния бизнес.

Владислав Горанов: Според мен първият печеливш е българският народ, който няма да бъде непрекъснато изложен на натиска да взе участие в
хазартни игри. Макар и много нескопосано, сътрудниците от Българска социалистическа партия и ние защитихме една теза за ограничение на достъпа до хазарт.
Финансовият министър акцентира още един път, че влизането в еврозоната е единственият път пред България сега и ще докара до решение за терзанията на хората - какъв брой коства българския лев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР