В северната част на Мароко, на бреговете на Танжер, където

...
В северната част на Мароко, на бреговете на Танжер, където
Коментари Харесай

Танжер: Уникален град с мултикултурно наследство и разкошна природа

В северната част на Мароко, на крайбрежията на Танжер, където водите на Средиземно море и Атлантическия океан се сливат, ще откриете неповторим град с мултикултурно завещание.

Разходете се по улиците на «белия» Танжер, които са облицовани с варовикови къщи. Точно както Делакроа или Матис са направили при идването си, оставете се да бъдете увлечени от мечтаната атмосфера, която покрива града. В подножието на високите стени на " Касба ".

 Танжер Мароко iStock

Разходете се из алеите на великото " Соко " и се възхищавайте на крепостта, която господства над медината. Малко по-далеч, разгледайте „ Двореца на султана “, който през днешния ден е отдаден на изкуствата на Мароко.

Танжер също е прочут с испанското въздействие върху неговата просвета, като се стартира с арената, която стои на " Плаза де Торос ", да не приказваме за театъра " Сервантес ", издигнат през 1913 година

 Танжер Мароко iStock

Природата в Танжер

Синьо море и океан на север и величествени рифови планини на изток - Танжер, предлага приятна отмора от оживения град
Любител ли сте на гмуркането? Отидете до водите на Гибралтарския пролив. Тук природата основава впечатляващ пейзаж от водорасли и подводни скали с риби, които кръжат сред тях. Край брега на Атлантическия океан Херкулесовите пещери издълбават масива на нос Спартел. На място открийте гранитна маса, пронизана от светлина и с аспект към океана и африканския бряг. Шоу като никое друго! " Ksar Sghir ", на брега на Средиземно море, също не липсват атракции. Град Танжер предлага голяма детска площадка, цялостна с благоприятни условия, и нови места за приключенците.

 Танжер Мароко iStock

Шопинг в Танжер

Типичните занаяти на Северно Мароко, северни локални артикули и занаяти - Танжер е като истински музей навън. По улиците му съкровищата свидетелстват за неговата дългогодишна и надълбоко вкоренена история; на всички места паметниците разсънват славата на предишното. Този многолюден град не е за занемаряване: ехото отеква в суковете, както и потреблението на инструментите на занаятчиите.

Два пазара вършат репутацията на Танжер впечатляваща: огромният Socco и дребният. По оживените улици на Медината търговците са заети: тук това е ранен пазар: лимони, маслини, смокини, всички цветове на слънцето са изложени на сергия; и там минувач ви предлага продуктите си, до момента в който кожар бие кожи и ги рафинира. Направете отмора за миг, присъединете се към дребното Socco и седнете на терасата на едно от тези кафенета, търсени от най-големите актьори.

Плодородна земя, оживени базари, гостолюбив майстор и неповторими предмети, които непрекъснато се предефинират, това е чарът на Танжер!

 Танжер Мароко iStock

Плажовете на Танжер

Танжер: спокойни и пясъчни плажове, плуване около Гибралтарския проток!

Откривайки се в Гибралтарския проток, белият Танжер е едно от тези места, където културният аспект безпроблемно се смесва с тези на непокътнатата природа; място, където е добре да намериш осъзнатост.

Главният плаж на града е елементарно достъпен; тъкмо в центъра, той простира своите простори от тънък бял пясък покрай най-красивите хотели, което ви разрешава да се отдадете на нищоправене или да се насладите на водни ски, ветроходство и даже гмуркане в спокойни и безвредни води. Неговото озеленено крайбрежие е облицовано с кафенета и заведения за хранене, където можете да пийнете или да опитате морски блага. Вечер атмосферата е топла и оживена. Насладете се на ярките светлини на мястото и се насладете на музикални трептения!
 Последните завършения на Меган и Хари в Мароко  Последните завършения на Меган и Хари в Мароко  Последните завършения на Меган и Хари в Мароко  Последните завършения на Меган и Хари в Мароко
Край крайбрежията на Танжер, покрай пещерите на Херкулес, ви чака съвсем необитаем плаж. Сам измежду природата, можете единствено да се наслаждавате на пейзажите и спокойствието на мястото.

Танжер е всичко това: плажове, които съчетават комфорт и достоверност, където най-известните панорами се смесват с най-модерната инфраструктура.

 Танжер Мароко iStock

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР