Мечтата на Асен Василев беше да стане премиер, Христо Иванов

...
Мечтата на Асен Василев беше да стане премиер, Христо Иванов
Коментари Харесай

Мечтата на Ас.Василев беше да стане премиер, а Хр.Иванов президент: Пеевски

Мечтата на Асен Василев беше да стане министър председател, Христо Иванов изиска да бъде президент. Това съобщи водачът на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски пред публицисти в коридорите на Народното събрание, съобщи осведомителна организация " Фокус ".

" Асен Василев персонално в наличието на господин Цонев ме е молил да го подкрепим да бъде вицепремиер, да не е просто министър, с цел да може да ръководи дейно съгласно неговите думи. Неговата фантазия беше да стане министър председател след Мария Габриел - идната ротация да бъде махнат Денков и да стане министър председател ", съобщи Пеевски.

" Христо Иванов сподели " Аз желая да бъда президент, имам потребността от Движение за права и свободи за това. Важно е да унищожавам Политическа партия и да бъда единствен водач на дясното, по-късно да мога да стана президент. Предлагам господин Пеевски, вие да бъдете министър председател ", зад което заставам, имам очевидец ", сподели още той.

Поводът за тази остра реакция станаха думите на Асен Василев от края на предходната седмица, когато той съобщи, че упоритостта на Борисов била да стане президент, а на Пеевски - министър председател.

Лидерът на ПГ на Движение за права и свободи съобщи, че не желал да беседва с Христо Иванов при започване на 49-ото Народно заседание, само че в последна сметка бил уверен от Йордан Цонев: " Не желаех да поддържам връзка с Христо Иванов, тъй като знам за неговите обвързаности. Христо Иванов доста от дълго време желае да поддържа връзка с Движение за права и свободи ".

По думите на Пеевски задачата на съпредседателя на ПП-ДБ била да " пенсионира Борисов ". А тази оферта била отправяна повече от веднъж. Пеевски предизвести Борисов " Ако той в миналото с тези пуделчета счита да ръководи и те му драскат на вратата в Банкя, той да знае - те носят зестра доста каруци с кеш ".

По отношение на излезлите през вчерашния ден записи, свързани със средствата за предизборната акция, той сподели: " Нещата са чудовищни. Такова нещо не знам в България, в Европа сигурно не се е случвало “.

Попитан за какво Движение за права и свободи са дали поддръжка за ротационното държавно управление на Николай Денков и Мария Габриел, той разяснява: " Ние сме подкрепили Българи да има постоянно държавно управление, за което не скърбя. Никога не сме знаели какво се случва и какво вършат тези хора. Това, което видяхте, е чудовищно “.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР