Московски съд постанови, че Следственият комитет на Русия не е

...
Московски съд постанови, че Следственият комитет на Русия не е
Коментари Харесай

Руски съд отказа да се разследват отравянията на Кара-Мурза

Московски съд постанови, че Следственият комитет на Русия не е задължен да проверява две покушения против арестувания отстъпник Владимир Кара-Мурза , оповестява " Ройтерс ".

Роденият в съветската столица Кара-Мурза, който има беше наказан през април предходната година на 25 години затвор по обвинявания в държавна измяна, откакто неведнъж осъди войната на Русия в Украйна и лобира за западни наказания против Москва. по-рано този месец.

42-годишният политик и някогашен публицист е претърпял два опита за отравяне. Той се разболя и беше приет в болница в Москва през 2015 година, няколко месеца откакто сътрудника му, опозиционният водач Борис Немцов, беше убит, до момента в който преминаваше по мост край Кремъл.
 Кара-Мурза губи обжалването на присъдата за държавна измяна
Кара-Мурза губи обжалването на присъдата за държавна измяна

В жалбата си Кара-Мурза твърди, че е наказан само за това, че е упражнил правото си на независимост на словото

През 2017 година и включен към животоподдържащи системи след появяването на сходни признаци.

Съвместно следствие, ръководено от изданието Bellingcat, след това откри, че Кара-Мурза е бил проследен от същото поделение на Федералната работа за сигурност (ФСБ), за което се твърди, че е през 2020 година, умрял в арктически затвор през февруари.

Съпругата на Кара-Мурза Евгения твърди, че опитите за отравяне са му предизвикали нервно разстройство и

Адвокатът му изпрати претенции до Следствения комитет за следствие на отравянията, които бяха отхвърлени. Днес Московският градски съд отхвърли жалбата на Кара-Мурза против тези решения.

Кара-Мурза назова изказванията на следователите, че са разследвали убийствата и са разпитали очевидци, " директна, документирана неистина " в съда. Той направи изказването си посредством видеовръзка от сибирския затвор, където е държан.
 Заточиха съветския опозиционер Владимир Кара-Мурза в Сибир
Заточиха съветския опозиционер Владимир Кара-Мурза в Сибир

Той излежава присъда от 25 години затвор за държавна измяна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР