Финансовият министър на Германия Олаф Шолц обяви, че се надява

...
Финансовият министър на Германия Олаф Шолц обяви, че се надява
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Трябва да избегнем твърд Brexit

Финансовият министър на Германия Олаф Шолц разгласи, че се надява водачите на Европейския съюз и английските депутати да поддържат съглашение за излизането на Англия от Общността, с цел да се избегне Brexit без съглашение, оповестява Reuters.
" Доволен съм, че в този момент е налице различим контрактуван документ, в който може да се види, че е допустимо едно приятелско решение ", разяснява Шолц пред немските депутати, добавяйки, че би било добре, в случай че болшинството от английските депутати поддържат съглашението.
" Трябва да избегнем корав Brexit ", настоя Шолц, допълвайки: " Това би било мъчно за Обединеното кралство и жителите там, само че всички в Европа ще страдат. "
Междувременно представителят на немското държавно управление съобщи, че немското държавно управление работи върху догатката, че всички отворени въпроси по отношение на съглашението за излизането на Англия от Европейския съюз ще бъдат уредени до срещата на водачите на страните членки на Европейски Съюз в неделя.
Правителственият представител Щефен Зайберт отговори на въпрос за Гибралтар, английския анклав в южната част на Испания, откакто министър председателят на Испания заплаши да наложи несъгласие на всяко съглашение за бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Англия, в случай че статутът му не бъде решен по задоволителен за нея метод.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР