Финансирането на спешните отделения не е достатъчно, за да покрие

...
Финансирането на спешните отделения не е достатъчно, за да покрие
Коментари Харесай

Експерти: Парите за спешната помощ не достигат, за да покрият разходите на болниците

Финансирането на незабавните отделения не е задоволително, с цел да покрие разноските на лечебните заведения. Това обявиха специалисти на конференция, отдадена на проблемите и сигурността в системата във връзка деня на незабавната медицина. По данни на националната статистика - неосигурените българи са към милион и половина.

Има ли задоволително незабавни екипи, които да обслужват Черноморието

По закон - незабавната помощ е безвъзмездна за всички. Разходите за лекуването им при неотеложни положения обаче постоянно остават за сметка на лечебните заведения, защото отпуснатите от страната средства не са задоволителни, обявиха медици от най-големия незабавен институт у нас „ Пирогов “.

Проблем остава и дефицитът на млади медици.

„ Младите лекари сега се насочват към специалности, които са по-добре заплатени и им дават по-добри бъдещи благоприятни условия. Спешната помощ е звеното, в което има най-вече работа и остава недофинансирано. Държавата би трябвало да вземе своето място и да знае, че болница като „ Пирогов “ и Спешната медицина не е подвластнана финансиране през пътеки “, сподели доктор Валентин Димитров, шеф на УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР