Филиалът Юанбао на Бюрото за вътрешна сигурност на град Чифенг

...
Филиалът Юанбао на Бюрото за вътрешна сигурност на град Чифенг
Коментари Харесай

Полицията в Китай разкри Понци схема за стотици милиони

Филиалът " Юанбао " на Бюрото за вътрешна сигурност на град Чифенг във Вътрешна Монголия, Китай, реализира важен пробив в разрешаването на огромен случай на Понци скица, обвързвана с платформа за криптовалути.

Платформата, която е обвинена в присъединяване в незаконни действия, свързани с Понци скица, е употребила криптовалути като част от своите интервенции. Официалните китайски източници не разкриват името на засегнатата платформа за криптовалути.  

Крипто платформата, която е обвинена в присъединяване в незаконни действия, свързани с Понци схемата, е употребила криптовалути като част от своите интервенции.  

Официалните китайски източници не разкриват името на засегнатата платформа за криптовалути, само че съгласно информацията, тя е със седалище в Пекин.

Използвайки новаторски маркетингови тактики, по време на противозаконните си действия платформата е записала над 18,000 членове, обхващащи 13 провинции и градове в цялата страна, като общият поток от транзакции е надхвърлял 2 милиарда юана ($280 милиона).

Според информацията правоприлагащите органи са подхванали решителни дейности, задържайки 30 обвинени и са замразили средства на стойност близо 10 милиона юана, свързани със случая. В хода на следствието двамата съществени обвинени са се предали непринудено на управляващите.

Заслужава да се означи, че макар актуалната възбрана на всички криптоактиви в Китай, в страната продължава да има забележителен интерес към виртуалните активи. Многобройни китайски жители към момента имат достъп до платформи за криптовалути посредством потреблението на виртуални частни мрежи (VPN).

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР