Фейсбук (Facebook) потвърди, че разработва дигитален гласов асистент, базиран на

...
Фейсбук (Facebook) потвърди, че разработва дигитален гласов асистент, базиран на
Коментари Харесай

Facebook разработва дигитален гласов асистент с изкуствен интелект

Фейсбук (Facebook) удостовери, че създава цифров гласов помощник, основан на изкуствен интелект, навлизайки в територията на "Алекса " на "Амазон " (Amazon) и "Гугъл помощник " (Google Assistant), оповестява профилираното издание "Върдж ".

Новината, която първо бе обявена от Си Ен Би Си, сочи, че "Фейсбук " се отхвърля от проектите от преди няколко години, когато обществената мрежа стартира да създава помощник с изкуствен интелект за платформата за замяна на известия "Месинджър " (Messenger), наименуван просто "Ем " (M).

Този път "Фейсбук " отбелязва, че насочва вниманието си не толкоз към известия, колкото към платформи, при които връзката посредством гласов надзор и вероятно жестове е от първостепенно значение. Говорителят на компанията загатна артикули за добавена действителност и виртуална действителност като "Портъл " (Portal), "Окюлъс " (Oculus) и бъдещи системи.

Според Си Ен Би Си по плана се работи от началото на 2018 година, малко преди "Фейсбук " да разгласи прекъсването на услугата Ем, под управлението на Айра Снайдър. Той е общоприет управител на подразделението "Фейсбук риалити лабс " (Facebook Reality Labs) и шеф за добавена и виртуална действителност в компанията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР