Феновете на Партизан за малко да провалят баскетболния празник и

...
Феновете на Партизан за малко да провалят баскетболния празник и
Коментари Харесай

Бой срещу свои: Агитката на "Партизан" се разцепи заради президента Вучич

Феновете на " Партизан " за малко да провалят баскетболния празник и бенефис на своя любим Новица Величкович. Той постави завършек на кариерата си с атрактивна другарска среща сред белградския отбор и последния първенец от Евролигата - " Анадолу " Ефес.



През второто полувреме обаче в агитката на " Партизан " напрежението се повиши. Едни против други застанаха почитателите, които секунда преди този момент деляха прилежащи места в " Щарк Арена ". Причината, съгласно някои от сръбските медии е... президентът на Сърбия Александър Вучич.

Всъщност разделянето в една от най-страшните агитки на Балканите стартира през февруари 2021 година Тогава сръбската полиция арестува един от тарторите на " Гробарите " - Велко Беливук, прочут като Веля Неволя.

При акция на органите на реда той и Марко Милкович бяха прибрани зад решетките по съмнение в няколко убийства, отвличания и изнудвания. По време на следствието в пандиза попаднаха и други последователи на футболния отбор, разкрита беше и " Вилата на ужасите " - къща в покрайнините на Белград, в която Беливук и хората му са убивали и измъчвали.

По време на едно от чуванията, подсъдимият главатар сподели, че няма желание да споделя за дейностите си, само че изрично съобщи, че се е срещал с президента на Сърбия Александър Вучич и управителни фактори от Сръбската национална партия, министъра на защитата Александър Вулин и техни другари и родственици, които са желали от него услуги.

Държавният глава отхвърли за срещите с Вучич, само че напрежението в агитката на " Партизан ", останала без съществена фигура, продължи да се повишава.

В спор за въздействие, почитателите се разделиха на две. Приближените до Беливук не престават да поддържат същата линия на държание, до момента в който новите мощни фигури търсят метод да разграничат агитката от политиката. Вероятно боят в " Щарк Арена " е следващото такова опълчване. Според сръбските медии, в залата отчетливо са се чули обиди точно към Вучич.

Това не е първият път, в който основни герои в една и съща история от Сърбия са политици и почитатели. В края 80-те и началото на 90-те години на ХХ век отпред на агитката на " Цървена звезда " беше Желко Ражнатович - Аркан. Въпреки че беше апетитен публично за водач, и през днешния ден голяма част от почитателите настояват, че той е бил единствено връзката сред тях и държавния уред, а по време на мачове ги е предвождал Небойша Джорджевич - Шуца. Именно той е в основата на събирането на хора за " Тигрите на Аркан " - паравоенна организация, воювала в Босна и Херцеговина и Хърватия по време на разпада на Югославия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР