Fayez Sarofim & Co. U.S. Men’s Clay Court Championship, финалРайли

...
Fayez Sarofim & Co. U.S. Men’s Clay Court Championship, финалРайли
Коментари Харесай

Опелка спечели битката на „сървботовете“ и е АТР шампион на клей


Fayez Sarofim & Co. U.S. Men’s Clay Court Championship, край
Райли Опелка – Джон Иснър 6-3, 7-6(7)


Райли Опелка е първенец на клей в АТР тура. 211-сантиметровият американец завоюва борбата на сървботовете във финала на АТР 250 шампионата в Хюстън след 6-3, 7-6(7) против Джон Иснър. За Опелка това е четвърти трофей на най-високото равнище и първи на алено. Мачът за купата бе и „ най-високият “ край в Оупън ерата.

„ Той беше мой кумир, когато растях и даже преди да го срещна го харесвах. След като станахме толкоз положителни другари и прекарваме толкоз доста време на тура, го одобрявам още повече. Той е необикновен модел за подражателство освен за мен, а също и за Тейлър Фриц, Франсис Тиафо и Томи Пол “, сподели Опелка по време на церемонията след триумфа.

Райли бе спечелил последните четири мача посред им като в тях нямаше нито един пробив. Последната им среща бе на полуфинал в Далас през февруари, когато изиграха и най-дългият тайбрек в историята на АТР тура – 26-24 във втория сет.

На клея в Хюстън сервисите още веднъж бяха основното оръжие за двамата, само че въпреки всичко в границите на час и 50 минути двамата стигнаха до общо 13 брейкбола, както и до пет минипробива в тайбрека на втория сет.

Опелка постави завършек на серията без пробиви посред им с единствения в мача, а по-късно избави три сетбола в тайбрека на втората част, с цел да обърне от 4-6 и да реализира пета поредна победа над сънародника си.

„ Играли сме няколко пъти и той продължава да ме побеждава. Мразя те поради това “, пошегува се Иснър. „ Но беше готино да играя против теб на край. Това е неповторимо. Очевидно е, че има доста сходства сред мен и Райли, само че аз съм доста по-възрастен, а той има доста години пред себе си. Да играя с теб на финала е доста, доста особено. “

За Опелка това бе трети край през сезона като по този индикатор изостава само от Рафа Надал, който има четири. Иснър пък пропусна опцията да стигне до трофей №17 в АТР тура. От 16-те му трофеи досега 15 са на американска земя.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР