Фалстарт на делото срещу бившия директор на Фонда за лечение

...
Фалстарт на делото срещу бившия директор на Фонда за лечение
Коментари Харесай

Фалстарт на делото срещу бившия директор на Фонда за лечение на деца

Фалстарт на делото против някогашния шеф на Фонда за лекуване на деца. Спецсъдът върна на прокуратурата обвинителния акт.

Близо две години след арестите във Фонда Павел Александров и още трима някогашни чиновници застанаха пред Темида с обвинявания за длъжностни закононарушения и злоупотреби.

Мотивите да бъде върнато делото са неясноти и несъгласия в обвинителния акт . Прокуратурата отвърна, че делото е доста обемно и става дума за една фактическа неточност – сбъркана дата.

Подсъдимият Павел Александров уточни, че всичко е тръгнало от „ служители в министерството, които не са били съгласни с мен и екипа.” Той добави, че не вижда политически миг, единствено дейностите на служителите и може би на един министър.

Адвокатът на Александров Диана Ангелова уточни, че по времето му най-вече деца са били лекувани в чужбина и са спестени най-вече средства. Не е имало митинги или недоволства, добави тя.

„ Касае се за лекуване на деца, нарушавани са правата им да бъдат лекувани по съответен метод. По делото са извършени разпити на родители, чийто деца са умряли. Укоримо е държанието на подсъдимите”, уточни прокурор Ирина Армеева.

От прокуратурата оповестиха още, че има забавени лекувания на деца, които по-късно са умряли. От обвиняването дефинираха решението на съда като неаргументирано.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР