Фалиралата криптоборса FTX, родителите на нейния основател и директор Сам

...
Фалиралата криптоборса FTX, родителите на нейния основател и директор Сам
Коментари Харесай

Фалирала криптоборса FTX е купувала скъпи имоти за родители и служители

Фалиралата криптоборса FTX, родителите на нейния създател и шеф Сам Банкман-Фрийд и висши ръководители са закупили минимум 19 парцела на стойност близо 121 милиона $ на Бахамските острови през последните две години. Това демонстрират данните от формалните имотни регистри, тествани от Reuters.

Повечето от покупките на FTX са на първокласни жилища на брега на морето, в това число седем кооперации в скъпа курортна общественост, наречена Олбъни, струващи съвсем 72 милиона $. Документите демонстрират, че тези парцели, закупени от звено на FTX, е трябвало да се употребяват като " жилища за основен личен състав " на компанията. Reuters не можа да дефинира кой живее в жилищата.

Документите за друго жилище с достъп до плажа в Олд Форт Бей – затворена общественост, която в миналото е била дом на английска колониална цитадела, издигната през 1700 година за отбрана от пирати – разкриват родителите на Банкман-Фрийд, професорите по право в Станфордския университет Джоузеф Банкман и Барбара Фрийд, като притежатели. Имотът, както се споделя в един от документите от 15 юни, се употребява като " ваканционен дом ".

На въпроса на Reuters за какво двойката е решила да купи ваканционен дом на Бахамските острови и по какъв начин е била платена – дали в брой, с ипотека или от трета страна като FTX – представител на професорите сподели единствено, че Банкман и Фрийд се пробват да върнат собствеността на FTX.

Още преди процедурата по неплатежоспособност господин Банкман и госпожа Фрийд се стремят да върнат нотариалния акт на компанията и чакат спомагателни указания “, сподели представителят, отказвайки да даде детайлности.

Въпреки че е известно, че FTX и нейните чиновници са купили недвижими парцели на Бахамските острови, където са открили централата си през септември предходната година, документите за благосъстоятелност, видени от Reuters, демонстрират за първи път мащаба на техните покупки и плануваното потребление на някои от недвижимите парцели.

FTX, която подаде молба за фалит по-рано този месец след всеобщи тегления от клиенти, не отговори на настояването за коментар. Банкман-Фрийд също не е дал отговор.

Банкман-Фрийд сподели по-рано пред Reuters, че е живял в къща с още деветима свои сътрудници. За чиновниците си той сподели, че FTX обезпечава безвъзмездна храна и " вътрешна услуга, сходна на Uber " из целия остров.

Сривът на FTX, една от най-големите тържища за криптовалути в света, изправи към 1 милион кредитори пред цялостни загуби на обща стойност милиарди долари. Reuters заяви, че Банкман-Фрийд скрито е употребявал 10 милиарда $ от потребителските средства, с цел да поддържа комерсиалния си бизнес, и че най-малко 1 милиард $ от тези депозити са изчезнали.

В декларация от американския съд до съда по несъстоятелността на окръг Делауеър по-рано този месец Джон Рей, новият основен изпълнителен шеф на FTX, сподели, че корпоративните средства на FTX Group са били употребявани за „ закупуване на домове и други персонални движимости за чиновници и съветници “.

Reuters не можа да дефинира източника на средства, които FTX и нейните ръководители са употребявали за закупуването на тези парцели.
Покупки на парцели
Медията е потърсила имотни записи в отдела на основния регистратор на Бахамските острови за FTX, Банкман-Фрийд, родителите му и някои от основните ръководители на компанията. FTX Property Holdings Ltd, поделение на FTX, е закупило 15 парцела на стойност близо 100 милиона $ през 2021 и 2022 година

Най-скъпата му покупка е пентхаус за 30 милиона $ в Олбани, курорт, където Тайгър Уудс е хазаин на голф шампионат всяка година. Документите за собствеността на мезонета с дата 17 март са подписани от Райън Саламе, президент на FTX Property, и демонстрираха, че той е предопределен като „ жилище за основен личен състав “.

Саламе не отговори на настояването за коментар.

Други покупки на недвижими парцели от висок клас включват три кооперации в One Cable Beach, крайбрежна резиденция в Ню Провидънс. Документите демонстрират, че жилищните здания костват сред 950 000 и 2 милиона $ и са закупени от Нишад Сингх, някогашен началник на инженеринга във FTX, Гари Уанг, съосновател на FTX, и Банкман-Фрийд за жилищна приложимост.

Сингх и Уанг не дадоха отговор на претенции за коментар.

Двa от притежаваните имотa на FTX Property са маркирани за комерсиална приложимост – клъстер от къщи на стойност 8.55 милиона $, който служи като централа на FTX, и имот с повърхност 4.95 акра на бреговата линия с аспект към цианови води, който също е предопределен да бъде офис пространство за криптоборсата.

Централата на FTX към този момент е празна, а надписът е отстранен. Парцелът, който коства 4.5 милиона $, също е празен.

Охранител сподели, че чиновниците не са се върнали в централата, откакто са напуснали по-рано този месец.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинFTX криптоборса скъпи парцели Сам Банкман-Фрийд ПоследниНай-четениКомпании 20 Фалирала криптоборса FTX е купувала скъпи парцели за родители и чиновници Градоустройство 196 Министерство на регионалното развитие пусна насоките за втория стадий от Програмата за саниране Киберсигурност 352 921 офанзиви в секунда: Или за какво би трябвало да промените паролата си неотложно Енергетика 608 България спря да цялостни газовото си вместилище Лукс 20604 Pangeos – гигантският плаващ град за $8 милиарда Компании 9894 „ Лукойл “ затваря рафинерията в Бургас при възбрана за експорт Личности 5372 Милионер в Америка: Кой е един от най-успелите български емигранти? Туризъм 5318 Испански град е разгласен за най-евтината европейска дестинация Всички новиниОще от КомпанииВиж всичкиПолетите с балон – късмет за туризма в СеверозападаБългарската „ АмонРа “ търси 16 млн. лева от борсата за агресия в Румъния Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР