Факултетът по журналистика и масова комуникация на СУ Свети Климент

...
Факултетът по журналистика и масова комуникация на СУ Свети Климент
Коментари Харесай

Студенти по журналистика се радват на нова компютърна зала

Факултетът по публицистика и всеобща връзка на СУ " Свети Климент Охридски " с нова компютърна зала. Тя ще се употребява в образованието на студентите по публицистика, онлайн медии и книгоиздаване.

Обучение на високо равнище

" Създаваме една в действителност съответна и техническа база за практическо образование по медии и връзки. Тук с помощта на този висок клас станции, които виждате, можем да дадем на студентите едни отлични условия за практическо образование, което е съответстващо на актуалните публицистични практики ", изясни проф. доктор Веселина Вълканова, декан на ФЖМК.



По-добри условия за студентите

Техниката е подаяние от Съюза на печатарската промишленост и Полиграфическа група.

" Като прегледахме при какви условия учат студентите взех решение, че това е цялостен парадокс. На личните си преносими компютри или компютри да си носиш и да нямат една естествена стая, където обикновено могат да странират, набират, да редактират, да вършат фотошоп. Решихме, че това може да бъде една взаимна концепция ", сподели Петър Кънев, ръководител на Съюза на печатарската промишленост.

С новите компютърни станции студентите ще могат да основават онлайн вестници, списания и блогове. Компютърната зала значимо ще усъвършенства обучителната и изследователска инфраструктура.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР