Факултет Бизнес и мениджмънт на Русенският университет и сдружение Startup

...
Факултет Бизнес и мениджмънт на Русенският университет и сдружение Startup
Коментари Харесай

Русенският университет ще бъде домакин на Startup Europe Week

Факултет „ Бизнес и мениджмънт " на Русенският университет и съдружие „ Startup Factory " се включиха в пан-европейската самодейност Startup Europe Week, чиято цел е да се усъвършенства и развива предприемаческата екосистема в градовете. Бяха поканени младежи с хрумвания да се срещнат с други хора, към този момент създали първи стъпки и дори към този момент развили сполучлив бизнес.

Русе

В Русенския университет преди 9 години е основан Център за предприемачество, в който студентите могат да получат поддръжка при реализирането на концепциите си от преподаватели и бизнесмени. Такава е задачата и на самодейност Startup Europe Week
гл. ас. Свилен Кунев - факултет „ Бизнес и мениджмънт “: В стратегия ще представим някои настоящи наши интернационалните контракти за поддръжка на наши студенти, когато дружно с други студенти от други страни от Европейски Съюз работят по проблеми, по които намират решения. Някои от копирните центрова към университета са стартъп хрумвания на наши студенти. Имаме към този момент финансирани хрумвания в областта на земеделието, селското стопанство.
Освен с тази самодейност, от съдружие „ Startup Factory " ще поддържат младите мислещи хора и с програмата „ Стартъп basics ", която стартира идната седмица.
Емилиян Енев - Сдружение „ Startup Factory “: Тя е ориентирана към младежи, които са на доста ранен етапна развиване на своите хрумвания и задачата е сполучливи хора от бизнеса, хора, които са постигнали някакви резултати и имат свои артикули и сполучлив бизнес да ги съветват и като ментори да им оказват помощ да валидират своята концепция и да предадат какви са главните методологии, стъпки, през които би трябвало да се мине, с цел да усилят своите шансове и разпознават своите първи клиенти, с цел да видят дали има бизнес капацитет в това, което имат желание да вършат.
Предварително ще бъде изработен асортимент на хората, които ще бъдат съветвани. Те ще би трябвало да отговорят на няколко въпроса, свързани с тяхната бизнеси концепция:
Емилиян Енев - Сдружение „ Startup Factory “: Как ще доближат до първите си клиенти, какъв проблем вземат решение, дали в действителност този проблем съществува
И когато към този момент оформят бизнес плана си, от съдружие „ Startup Factory “ ще им оказват помощ за реализацията:
Емилиян Енев - Сдружение „ Startup Factory “: Да ги препоръчаме пред мрежа от бизнес ангели вложители, да ги свържем със стратегически сътрудници, да им помогнем при кандидатстване в стратегии вид инкубатори -акселератори.
От съдружие „ Startup Factory " сами ще финансират стратегия си благодарение на бизнеса.
Емилиян Енев - Сдружение „ Startup Factory “: Тук аз се обръщам към локалните институции - към община, IТ компании, изобщо неправителствения бранш в района - в случай че желаеме да работим в една по-добра предприемаческа екосистема и среда, от която към този момент да има синергия и изгоди за всички участници, дано и те да се включат в сходни начинания и да предложат запас, поддръжка, финансиране, с цел да може да това нещо да има по-силен резултат върху локалната стопанска система.
От съдружие „ Startup Factory " имат вяра, че колкото повече хора стартират собствен бизнес, ще има толкоз повече работа, а по този метод ще се усъвършенства и предприемаческата екосистема.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР