ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Тази цивилизация и тези ценности избрахме

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Един интелектуалец-франкофон назова викащите „ оставка” българи „ озверяла тълпа”, която не свела на Шипка глава в респект към опълченците. За каква респект зове като той е един от тези, които желаят анулация на тази дата за наш народен празник. Друг, единият от тандем социолози-интелектуалци, ни дефинира като англосаксонци. Цял един вестник, възприеман до неотдавна за ляво насочен, през днешния ден жигосва Путин със „ светът изхвърля всичко путинско” и дава съвсем всичките си страници за антируско оплюване, в това число със слова „ той е скот, изверг и върколак в едно”.

Адвокат, изживяващ се като политик, пустосва съветската посланичка с нецензурни думи, а Министерство на външните работи отдръпва поканата за присъединяване ѝ в тържествата за 3 март. Не е пропуснат, несъмнено, и посланикът на Беларус. Дни наред по всички ТВ-екрани на тъй наречените национални канали се лее толкоз русофобска тирада, че даже във Вашингтон могат да ни завидят. Шепата интелектуалци, измежду които са и така нататък софийски македонисти, едвам смогват да се трансферират от една телевизия до друга, с цел да ни зомбират с разбиранията си за „ вярната страна” и да клеймят Путинова Русия. Наричат Путин Хитлер. В Германия не разрешават на руснаци да влизат в заведения за хранене. Без значение, че най-хубавият им тенисист е руснак. Затварят съветски медии, които се излъчват на Запад. Да няма другата позиция. Отменят всеобщо концерти с произведения на Рахманинов, тъй като се дирижират от международно прочут съветски диригент, Гергиев. Няма спортни надпревари за руснаци. Няма международни и европейски надпревари на съветска територия. Няма Болшой спектакъл по сцените на Европа; Не може Нетребко да пее, в случай че не оплюе родината си.

Министър в Люксембург и сенатор в Съединени американски щати слагат без заобикалки въпроса за ликвидиране на Путин. Светът ври и кипи с антируска нервност и няма подозрение, че пропагандната война се печели от целокупния Запад. Всеки има право на мнение и опция да го показва, нали? Ние избрахме тази цивилизация и тези полезности. Връщане обратно няма. Дори и да ни горчи в устата не за друго, а тъй като всичко това в действителност може да се споделя и без толкоз нелицеприятни думи, без аналогии с едни други времена, когато е нямало нищо свято. Наричат се безчовечен. А дали Путин е вандал дано го оставим на преценката на руснаците. Те също имат право на мнение и оценка. Въпреки че ни се споделя, че целият интелектуален свят в Русия е срещу Путин и войната. Такива са си руснаците. Винаги са имали дисиденти. Сахаров е най-популярния, само че и той се върна след години живот в Съединени американски щати и разгласи, че Русия е единствената. Сигурно, за тях си. Руснаците пък му направиха музей в Москва и провеждат там всевъзможни изложения, показване на книги и все такива действия, по които те от край време си падат.

Това е война, умират редови жители, всеки със своята истина и своите цели. Зеленски проговори даже на иврид, с цел да моли и Израел да му оказва помощ. Не че министър председателят на Израел, Бенет, не беседва и с Путин, и със Зеленски за намиране на излаз. В страната му има 1.5 млн съветски евреи, самият Зеленски и много от обкръжението му също са евреи. Като Блинкен, Сорос, Барбара Стрейзънд, Леонардо Ди Каприо и така нататък. Предците им са все от източните територии, в това число Украйна и Одеса. Ние, да вземем за пример, си харесваме нашите евреи и единствени през Втората международна сме си ги избавили. Ние си знаем по какъв начин. Така, както сме приели арменците, 33 хиляди белогвардейци и бежанците от Повардарието и Егейска Македония. Сега ще одобряваме и украинци, които напущат горящата си страна. Смущаващото е, че в Молдова, споделят, че някои украинци не желали да приказват на съветски и не харесвали хотелите, където ги настанявали. Не им подхождали. Нямали басейни. Фейк? Знае ли човек в тези смутни времена и война, която не се знае по кое време ще свърши.

А за какво стартира ли? Скоро и това ще излезе нескрито. Когато разсъдъкът надделее.

В случая обаче е по-интересно, че на 3 март най-малко хиляда българи от цялата страна избраха да посрещнат националния празник в град като Панагюрище. Град директно обвързван с Априлското възстание и Освободителната война. Град, в който на този ден историческият музей и къщата на Райна Княгиня освен работеха, само че и уредниците споделяха, че толкоз народ не помнят скоро да ги е посещавал. Водят децата си и им демонстрират по какъв начин са се учили да пишат върху пясък дребните панагюрчета. Те пък се катерят върху тези черешови топчета, които някои помним от учебното заведение в другите времена. Панагюрското съкровеще не им е забавно, тъй като е копие и родителите минават на тичешком през залата. Но не не помнят да занесат цветя на паметниците на всички славни панагюрци, които които въпреки и заможни, са жертвали живота си в името на Отечеството и освобождението му. А вечерта в ресторанта играят единствено хора и приветстват националните танци на локални самодейци. Представям си по какъв начин нашите шепа интелектуаци ще разясняват такива прояви. Най-малкото като излишък от тоталитаризма и соцкултурата. А хората се веселят. С Дунавското хоро и пеят дружно онази ария за Райна Княгиня и пашата. Знаят я. На въпрос какво мислят за войната в Украйна /професионално изкушение/ гледат с изненада и признават, че не гледат от дълго време телевизия. А са от Варна, Бургас, Ямбол, Калояново и така нататък Все едно и също било. Един сподели и „ едостранчиво”. Жена му не беше рускиня!

Има върху какво да размишляват управниците ни. Ако могат. Те в този момент си имат други грижи. А народът очевидно от дълго време е обърнал тил на тъй наречените хайлайф. Пропаст, която няма късмет да се запълни. Кой ще оцелее? Е, това е въпрос за милион. А редовите българи дори не могат да си показват такива пари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР