ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Йордан Мичев: Корнелия Нинова проигра шанса на БСП

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Корнелия Нинова имаше шанса да промени Българска социалистическа партия и да ѝ даде една от последните благоприятни условия да се трансформира в естествена, съвременна, прозападна и европейска левица. А не да битува като посткомунистическа, апаратно-семейна и кланова партия, разчитаща на носталгията към Тодор Живков, на изкривената до неразбираемост русофилия, която се бърка със съветофилия, и на въздишките по тоталитаризма.

Това разяснява във " Facebook " Йордан Мичев, някогашен основен редактор на в. " Дума ".

Българска социалистическа партия направи опит да даде някаква вероятност за бъдещето на младежите и на стопански дейната част от нацията с документа си “Визия за България”. Но той остана да прашасва по лавиците на “Позитано”. Ако отидете в гаража - входът към него е непряк, сигурен съм, че ще намерите най-малко един палет с Визията, който още не е предаден за преработване.

Корнелия Нинова направи опит да прочисти партията от олигарси и сраснали се с нея несменяеми апаратни играчи, само че го направи отчасти. А тези хора от десетилетия тровят атмосферата в Българска социалистическа партия и я дърпат към предишното с похватите си. Корнелия нямаше храброст да довърши този развой до дъно. И това ѝ изяде главата.

Защото сподели двоен стандарт - за едни, като Гергов или Дъбов - може, за други, като Овчаров или Гуцанов - не може. В цялата тази патаклама, с цел да угоди на едните или на другите фракции, тя жертва хората, които най-вече я подкрепяха. Сдъвка ги и ги изхвърли, с цел да оцелее. Някои от тях заплатиха доста висока цена със здравето си. И Корнелия Нинова ще носи тази тежка карма дълго време, доста дълго...

Корнелия Нинова има голям грях към младежите в Българска социалистическа партия в последните години. Партията две десетилетия подред влагаше съществени запаси и старания за образование на фрагменти. И това беше един от плюсовете на Станишев, който ясно осъзнаваше тази нужда.

Не желая да загатвам съответни институти и имена на хора, свързани с тези образования, с цел да не ги замесвам в цялото това тресавище през днешния ден. Те не го заслужават. С един размах Нинова унищожи всичко това. И вместо акцията на Българска социалистическа партия да бъде насочена към младите и работещите хора - изключенията са малко, като “Марица Изток”, тя се организира основно в пенсионерските клубове. Избори не се печелят в пенсионерски клубове и Българска социалистическа партия изрично не трябва да е пенсионерска партия с 12-13 % поддръжка. Това би трябвало да е пределно ясно.

И не на последно място, макар че може би би била един добър министър председател сама по себе си, тъй като тя е мощен темперамент и войник, Корнелия Нинова не ни вдъхна убеденост, че ще даде нова вероятност на България. Имах вярата, че тя желае да я подреди измежду страните от Вишеградската четворка, които се движат към този момент в друга орбита и с друга скорост. Да, оказа се, че Нинова в действителност желае да ни вкара в четворката - към този момент Българска социалистическа партия е твърдо в четворката.

За край - считам, че е време Българска социалистическа партия да има нов ръководител. Аз персонално не бих дал своя вот за тази партия, в случай че тя продължава да се ръководи от Нинова и от сивите ѝ кардинали.

*Заглавието е на ФАКТИ
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР