Facebook за първи път изтри пост на президента на САЩ

...
Facebook за първи път изтри пост на президента на САЩ
Коментари Харесай

Facebook за пръв път изтри пост на Тръмп - slava.bg

Facebook за първи път изтри пост на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, защото нарушава политиката на компанията против разпространението на погрешна информация за ковид, съобщи Асошиейтед прес.

Въпросният пост съдържал линк към видео на телевизия Фокс нюз, в което Тръмп споделя, че децата са "на процедура ваксинирани " против вируса.

Фейсбук означи, че видеото съдържа лъжливи изказвания, че група хора е неподатлива на COVID-19, което е нарушаване на политиката на обществената мрежа против нездравословната подвеждаща информация за COVID-19.

Това е първият случай, в който Фейсбук отстранява напълно пост на Тръмп, вместо да го маркира като нарушаващ политиката й против дезинформацията, както правеше до момента.
Още по тематиката
Новата обичана лекарка на Тръмп има вяра в извънземни, демони, рептили

В няколко проучвания беше изказано съмнение, без то да е потвърдено, че вероятността за заразяване при децата е по-малка, в сравнение с при възрастните и при тях е по-вероятно да се проявят единствено леки признаци. Това обаче не е еднакво на "на процедура ваксиниран " против вируса, съобщи БНР.

Изследване на Центровете за надзор на болесттите, осъществено с 2500 деца и оповестено през април, откри, че едно от пет деца бива лекувано в болница, до момента в който при възрастните това се случва с един от трима души. Три деца са умряли. Изследването не разполага с цялостни данни за всички случаи, само че то позволява, че доста инфектирани деца нямат признаци, заради което те може да предадат вируса на други хора.

Източник: dnes.bg

Снимка: БГНЕС
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР