Европейският съюз въведе 12-ия си кръг от санкции срещу Русия,

...
Европейският съюз въведе 12-ия си кръг от санкции срещу Русия,
Коментари Харесай

Европа налага нови крипто санкции срещу Русия

Европейският съюз вкара 12-ия си кръг от наказания против Русия, този път ориентирани към сферата на криптоактивите в опит да ограничи финансовите благоприятни условия и да се застъпи за мира в Украйна.

Тези наказания , представляващи 12-ия пакет от Европейски Съюз, са ориентирани съответно към криптоактивите, като се целят в съветски физически лица и поданици. Те включват широкообхватна възбрана на съветското присъединяване в крипто услуги, обхващаща собствеността, контрола или присъединяване в управителните органи на доставчиците на крипто услуги.

Мерките обгръщат и ограничение на даването на портфейли, сметки или попечителски услуги, свързани с криптоактиви, за физически лица от Русия. Намерението на Европейски Съюз е да ограничи финансовите благоприятни условия на Русия и да в профил евентуалните пропуски в цифровите финансови покупко-продажби.

Ескалацията на ограниченията на Европейски Съюз против Русия, стартирана при започване на 2022 година, обгръща редица стопански и самостоятелни наказания. Основната цел остава оказването на напън върху Русия да приключи военните си дейности в Украйна. Тези наказания имат за цел да насърчат мира в района и включват основни стъпки, като да вземем за пример ограничение на съветския достъп до крипто услуги в границите на Европейски Съюз. Подобни тактики бяха приложени против Беларус и Иран.

Въздействието на тези наказания се разгръща върху световния бранш на криптоактивите, защото Европейски Съюз занулява една основна финансова област. Позицията на Европейски Съюз е безапелационна, употребявайки икономическите наказания като средство за геополитическо въздействие, сигнализирайки по този метод за смяна в динамичността на световната власт.

Този финален пакет се явява като забележителна маневра на Европейски Съюз за ограничение на финансовите благоприятни условия на Русия, изключително в областта на криптоактивите, за да способства за разрешаването на спора в Украйна.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР