Европейският съюз удължи санкциите срещу Турция за една година заради

...
Европейският съюз удължи санкциите срещу Турция за една година заради
Коментари Харесай

ЕС: Санкции срещу Турция до ноември 2021 г. заради сондажи в Средиземно море

Европейският съюз удължи глобите против Турция за една година поради противозаконната й активност в Средиземно море и заплашва да вкара нови ограничаващи ограничения против Анкара , се показва в изказване на Съвета на Европейски Съюз от Брюксел.

" Днес Съветът реши да удължи с една година, до 12 ноември 2021 година, съществуващия режим на ограничаващи ограничения в отговор на неразрешените действия на Турция за сондажи в Източното Средиземноморие. Следователно Европейски Съюз си резервира правото да постанова целенасочени ограничаващи ограничения против лица или организации, виновни за или участващи в неразрешени сондажи в Източното Средиземноморие. "

Съветът напомня, че сега в черния лист за Турция има двама души . Забранено им е да пътуват до страните от Европейски Съюз, а активите им са замразени . Освен това на физически и юридически лица от Европейски Съюз е неразрешено да дават средства на тези в листата.

година за сондажи в изключителната икономическа зона на Кипър. Освен това Европейски Съюз вкара финансови ограничаващи ограничения против Анкара, намалявайки размера на помощта за Турция за 2020 година (субсидии, планувани за интервала на договарянията за присъединение към ЕС), и също по този начин прикани Европейската капиталова банка да преразгледа дейностите си по кредитиране в тази страна , по-специално във връзка с кредитирането против държавно поръчителство.
 Турция скочи против опасността за наказания на Южна Европа
Турция скочи против опасността за наказания на Южна Европа

Турция продължава да се държи дръзко
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР