Европейският съюз ще разполага с капацитет за производство на поне

...
Европейският съюз ще разполага с капацитет за производство на поне
Коментари Харесай

Капацитетът на ЕС за производство на боеприпаси ще достигне 1,3 млн. муниции до края на 2024 г.

Европейският съюз ще разполага с потенциал за произвеждане на най-малко 1,3 млн. муниции до края на тази година, съобщи почитан чиновник - общността се стреми както да въоръжи Киев, по този начин и да попълни личните си ресурси, съобщи Агенция Франс Прес.

Комисарят по вътрешния пазар на Европейски Съюз Тиери Бретон съобщи, че приоритет е да се подсигурява, че множеството снаряди, създадени от европейски компании, ще отидат в Украйна, която от близо две години се бори с съветската инвазия.

" Намираме се в решителен миг за нашата групова сигурност в Европа и в нападателната война, водена от Русия в Украйна, Европа би трябвало и ще продължи да поддържа Украйна с всички свои средства ", съобщи Бретон пред кореспонденти по време на посещаване в Талин.

В речта си дружно с министър-председателя на Естония Кая Калас той сподели още, че до март или април Европейски Съюз ще реализира задачата си да разполага с индустриален потенциал за един милион снаряда за муниции всяка година.

" Ще продължим да усилваме индустриалния си потенциал, евентуално към 1,3-1,4 милиона... в края на тази година и ще продължим да го усилваме доста през идната година ", добави Бретон.

Той отхвърли да разкрие актуалните данни за производството, като съобщи, че са поверителни.

" С този потенциал за произвеждане на един милион снаряди би трябвало да сме сигурни, че по-голямата част от тях ще идват предпочитано в Украйна. Защото точно там има незабавна потребност. " - сподели той.

Калас подсети обявените наскоро от Южна Корея данни, че Пхенян е дал на Москва повече от един милион артилерийски снаряда в подмяна на препоръки за военни сателитни технологии.

" Ако Северна Корея може да го направи, то Европа несъмнено може да го направи ", сподели тя и добави, че " Украйна разчита на нас и ние не би трябвало да я разочароваме ".

" Русия е директна опасност за сигурността на НАТО. Всички ние би трябвало да създадем повече, тъй като опасността е действителна. " - акцентира Калас. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР