Европейският съюз обяви, че в резултат на амбициозните цели, заложени

...
Европейският съюз обяви, че в резултат на амбициозните цели, заложени
Коментари Харесай

ЕС ще даде почти 134 млн евро на Tesla. Част от парите ще дойдат в България

Европейският съюз разгласи, че вследствие на амбициозните цели, заложени в Зелената Сделка, е планувана финансова помощ от над 352 милиона евро, които ще бъдат разпределени сред 26 инфраструктурни плана, определени съгласно механизма за съгласуваност на Европа (CEF).

" Нашата инвестиция от 352 млн евро ще се отрази във формата на към 12 000 зарядни точки (за електромобили), 18 станции за презареждане на водород и електрификация на летища и пристанища, включително на Ротердам и 37 испански летища ", споделят от Европейски Съюз.

Силно усещане измежду определените бенефициенти прави американската компания производител на електрически автомобили Tesla, която е планувано да получи внушителните 133 780 000 евро.

Според , средствата ще бъдат употребявани от Tesla за стартирането в употреба на 6458 зарядни точки с потенциал от 250 kW на 613 местоположения в 16 страни, включително и в България.

Средствата, които ще получи американската компания ще бъдат употребявани както за построяването на нови зарядни станции, по този начин и за модернизирането на съществуващи такива за увеличение на техния заряден потенциал.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР