Облаци над цялата страна ще има днес. Дъждът също ще

...
Облаци над цялата страна ще има днес. Дъждът също ще
Коментари Харесай

Облаци над цялата страна, дъждът продължава на юг и запад

Облаци над цялата страна ще има през днешния ден. Дъждът също ще продължава, само че най-вече на юг и запад. Това сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане ще се покачва и ще е по-високо от междинното за месеца.

През денонощието облачността ще остане най-вече забележителна. Ще има и превалявания от дъжд, на повече места в западната половина на страната. В обособени региони, основно в Югозападна и Централна Южна България, преваляванията ще са краткотрайно интензивни и обилни по количество. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са най-вече сред 5° и 10°, в София – към 9°, оптималните – сред 13° и 18°, в София – към 13°.

Над планините облачността ще е най-вече забележителна. На доста места в масивите в западната половина на страната ще има превалявания от дъжд, над към 2200 m – от сняг. В обособени региони основно в Рило-Родопската област преваляванията ще са краткотрайно интензивни. Ще духа сдържан до мощен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 8°, на 2000 метра – към 2°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 15°-16°, колкото температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 4 мин. и залязва в 20 ч. и 43 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 39 мин. Луната в София залязва в 2 ч. и 40 мин. и изгрява в 12 ч. и 37 мин.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР