Провеждането на тестове и в детската градина – при влизането

...
Провеждането на тестове и в детската градина – при влизането
Коментари Харесай

МОН обмисля тестове и в детската градина

Провеждането на проби и в детската градина – при влизането и при излизането от нея, обмисля МОН. Просветното министерство приготвя способ за оценяване и на най-малките, оповестява „ Телеграф “. Целта е да се видят достиженията на децата на входа на учебното заведение -т.е. в подготвителната предучилищна група. А въз основата на резултатите ще се дефинира и финансирането на образователните заведения.

Според учителите обаче оценяването още на входа на учебното заведение няма да натежи на никого. Напротив – ще помогне. „ Една такава диагностика оказва помощ за продължаващото образование, подсказва на родителите, когато би трябвало да бъдат ориентирани към експерти,
респективно оказва помощ и на нас да разпределим учениците отмерено
в паралелки, тъй че да няма скупчване на възпитаници, които нямат нужните умения ”. Това изясни Таня Панчева, шеф на 55 СУ „ Петко Каравелов ”. Учители настояват, че и сега се вършат оценения на качествата на децата. В каква ще е разликата тогава обаче към момента не е ясно.

От МОН прецизираха, че това не са изпити като матурите.

„ Целта на предвижданата смяна е използването на
обединен инструмент за следене на достиженията
на децата при първото им постъпване в детската градина и преди постъпването в първи клас. Това ще даде опция да съпоставимост на резултатите сред другите институции “, споделят от Министерството на образованието.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР