Европейският съюз образува общ фронт срещу двойния стандарт при храните.

...
Европейският съюз образува общ фронт срещу двойния стандарт при храните.
Коментари Харесай

ЕС слага край на двойния стандарт при храните с общ фронт и ново законодателство

Европейският съюз образува общ фронт против двойния стандарт при храните. Това оповестиха министър председателите на страните от Вишеградската четворка, които участваха на среща на върха по тематиката в Брюксел. България беше показана на срещата от омбудсмана Мая Манолова.

Общият фронт против двойния стандарт значи, че страните от Вишеградската четворка ще поемат самодейност за за смяна в европейското законодателство , което все още разрешава на производителите на хранителни артикули такива практики.

 Европейска комисия бори разликите в качеството на храните с общ метод за тестване
Европейска комисия бори разликите в качеството на храните с общ метод за тестване

Комисията организира лично изследване, с цел да откри двойния стандарт при храните

Срещата на върха в Братислава беше озаглавена " Еднакво качество на продуктите за всички ". На срещата Мая Манолова изрично поддържа предложенията за битка с двойния стандарт. Манолова разгласи, че в границите на българското председателство следващата година ще провежда конгрес, фокусиран точно върху нелоялните и подвеждащи практики с храни, които дискриминират жителите от Източна Европа.

Участниците в срещата се сплотиха към това, че мултинационалните компании , чиито артикули са в магазините на цяла Европа, знаят по какъв начин да заобиколят закона и да разделят европейските жители на две категории, без да са вън от него . В този случай единственият инструмент на Брюксел бил да ги накара единствено да сменят типа на опаковките и да изредят съставките. Лобитата на тези компании имали също по този начин мощни принадлежности в Брюксел и правели задачата на страните доста сложна , защото Европейската комисия към този момент нямала закони, които да не разрешават сходни практики.

В изявлението си Мая Манолова акцентира, че страната ни упорства за основаване на ново законодателство - Европейска инструкция за производството и предлагането на храни . С новата инструкция трябвало категорично да се забрани един производител да предлага храна с една и съща марка, само че с друго качество и състав в разнообразни точки на Европейския съюз.

 Мая Манолова ангажира Екологичен потенциал за двойния стандарт на храните
Мая Манолова ангажира Екологичен потенциал за двойния стандарт на храните

Изправени сме пред опасността " Европа на два стандарта ", като добавка към " Европа на две скорости "

" Настояваме контролът да се прави от обединен европейски орган, защото се съмняваме, че националните органи за надзор върху храните могат да се оправят с огромните трансгранични компании ", изрично съобщи Манолова и добави, че сегашните ограничения на Европейска комисия няма да трансформират нещата.

Поради тази причина Манолова прикани в рационални периоди Европейска комисия да предложи ново законодателство. В противоположен случай омбудсманът заплаши, че пострадалите страни ще съберат 1 000 000 подписа за стартирането на Европейска гражданска самодейност.

 Европейска комисия разгласява инструкции за противопоставяне против двойните стандарти при храните
Европейска комисия разгласява инструкции за противопоставяне против двойните стандарти при храните

Целта е да се помогне на националните органи...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР