Европейските страни ще бъдат посъветвани да отворят границите за страни

...
Европейските страни ще бъдат посъветвани да отворят границите за страни
Коментари Харесай

Европа ликува: Отварят границите за туристи

Европейските страни ще бъдат посъветвани да отворят границите за страни с сходна картина на разпространяване на ковид. Този проект за възобновление на туристическия бранш е обсъждан в Брюксел.

Европейската комисия се чака в сряда да предложи триетапен проект за отваряне на границите за туристи, съгласно проектодокумент, оповестява уебсайтът Euractiv, който е имал опцията да се запознае с него, написа BG VOICE.

Преди Комисията не беше доста склонна за „ туристически коридори “, където страните членки реализиран двустранни съглашения за отваряне на границите за туристи, само че в този момент наподобява е подготвена да одобри такива договорености на процедура.

Европейски Съюз включва някои най-засегнати страни от пандемията, най-вече Испания и Италия, само че и други като Гърция и Чехия.

Сега в Брюксел трескаво работят за избавяне на туристическия бранш в Европа, който съставлява 10% от Брутният вътрешен продукт на Европейски Съюз и повече в Италия, Испания, Хърватия и Гърция.

Миналата седмица австрийският канцлер Себастиан Курц заяви, че има намерение да отвори границите за гости от безвредни страни като Германия и Чехия, което е част от проекта за предотвратяване на туристическия бранш на алпийската страна.

Естония, Литва и Латвия ще отворят границите от 15 май, създавайки прибалтийски „ балон за пътешестване “.

Високопоставени представители на Европейски Съюз признават, че не могат да попречат на държавните управления да подписват такива двустранни или тристранни съглашения, само че се афишират срещу селективно отношение.

Франция и Англия към този момент работят върху координиране на кулоар за свободно пътешестване сред двете страни през лятото.

Европейската комисия също ще призове страните членки да приготвят проекти при положение на втора вълна на разпространяване на ковид.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР