Европейски официални лица се събират на двудневна неформална среща в

...
Европейски официални лица се събират на двудневна неформална среща в
Коментари Харесай

Министрите от ЕС ще обмислят забрана за издаване на визи за руски туристи, както и други мерки

Европейски публични лица се събират на двудневна неофициална среща в Прага, с цел да обсъдят обстановката в Украйна и по какъв начин страните от Европейския съюз могат да поддържат страната с военна и обществена помощ, заяви CNN .

По време на срещата министрите на защитата и на външните работи на Европейски Съюз ще прегледат и спомагателни ограничения против Русия по отношение на нахлуването на Москва в Украйна преди шест месеца.

 Едно от предложенията на източноевропейските страни е да се забрани на съветските туристи да влизат в Европейски Съюз.

" В обстановка, в която хората в Украйна са измъчвани, убивани и тероризирани, съветските жители не трябва да се любуват на туристически пътувания в Европа ", съобщи в изказване министър-председателят на Естония Кая Калас.

" Важно е да ограничим опциите на съветските жители да пътуват в Европа ", се споделя в изказването.

" В последна сметка туризмът е привилегия, а не право ", добави Калас. "

В диалог с публицисти преди срещата в Прага Артис Пабрикс, латвийски вицепремиер и министър на защитата, помоли присъстващите " просто да сравнят да вземем за пример с Втората международна война или с други елементи от историята, не можем просто да даваме бонуси на хора, които поддържат такива президенти като Путин "

Пабрикс изрази вяра, че европейските страни " ще схванат, че би трябвало да има повече ограничавания за пътуванията на съветски жители ", само че постигането на консенсус сред 27-те страни от Европейски Съюз може да се окаже мъчно.

В меморандум, публикуван преди срещата, Франция и Германия приканиха за по-предпазлив метод към измененията във визовата политика на Европейски Съюз, " с цел да се избегне подхранването на съветския разказ и предизвикването на непреднамерени резултати на обединяването към знамето и/или отчуждаването на бъдещите генерации "

" Макар да разбираме загрижеността на някои страни членки в този подтекст, не трябва да подценяваме трансформиращата мощ на прекарването на живота в демократични системи ", се споделя в бележката.

Визовата политика на Европейски Съюз " би трябвало да отразява това и да продължи да разрешава контакти сред хората в Европейски Съюз с съветски жители, които не са свързани с съветското държавно управление ", се споделя в отчета.

 

``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР