Mercedes-Benz AMG може би вече се подготвя да въведе отново

...
Mercedes-Benz AMG може би вече се подготвя да въведе отново
Коментари Харесай

Mercedes-AMG CLE 63 може да избере V8 вместо 4-цилиндров plug-in хибрид

Mercedes-Benz AMG може би към този момент се приготвя да вкара още веднъж V8 мотор в своите по-достъпни модели, откакто го изостави в интерес на 4-цилиндрова plug-in хибридна настройка в коли като най-новите C 63 и GLC 63.

Позовавайки се на анонимни високопоставени чиновници в AMG, Autocar заяви, че тунерът от Афалтербах ще предложи V8 в идния си CLE 63, основан на новата CLE-класа купе и кабриолет. Съобщава се, че моторът ще обезпечава 577 к.с. в CLE 63, което е удивително по-малко от 671 к.с., които обезпечават plug-in хибридите C 63 и GLC 63.

Според източниците AMG е възнамерявала да употребява 4-цилиндровия plug-in хибриден задвижващ елемент в CLE 63, само че е отменила това решение заради бавните продажби на най-новите C 63 и GLC 63. AMG не е разгласила данни за продажбите, само че Autocar заяви, че цифрите са " много по-ниски " от тези на предходното потомство V8 модели.

По-рано бяха видяни прототипи за CLE 63 с нещо, което звучеше като 4-цилиндров plug-in хибриден задвижващ елемент.

Ако отчетът се окаже прецизен, моторът, предопределен за CLE 63, евентуално ще бъде версия на познатия 4,0-литров V8 мотор с два турбокомпресора на AMG, комбиниран с мекохибридна система. Такава настройка има в актуализирания G 63 от 2025 година, където тя обезпечава същата мощ от 577 к.с., за която се оповестява, че ще бъде употребена в CLE 63. Въпреки че мощността може да е по-ниска спрямо 4-цилиндровия plug-in хибриден задвижващ елемент, по-емоционалният тон на V8 и пониженото тегло при пропускане на тежката батерия на plug-in хибридната настройка евентуално ще бъдат по-привлекателни за избрани купувачи.

AMG преди малко пусна на пазара CLE 53 за 2024 година, който употребява 3,0-литров редови 6-цилиндров мотор с турбокомпресор и меко хибридно задвижване за реализиране на 443 к.с. Според източниците на Autocar друга причина за прекосяването към V8 в CLE 63 са опасенията на дилърите, че клиентите могат да бъдат комплицирани от по-високо позиционирания CLE 63, който има по-малък мотор от CLE 53.

Съществуват и клюки, че AMG възнамерява да вкара още веднъж V8 в C 63 и GLC 63, както и да го употребява в идващия E 63. Когато бе запитан за тази опция по време на автомобилното ревю в Пекин 2024 предишния месец, Маркус Шефер, началник на отдела за научноизследователска и развойна активност на Mercedes, съобщи пред Autocar, че компанията следи от близко продажбите на C 63 и GLC 63, с цел да дефинира какъв път да поеме.

" Ще останем покрай противоположната връзка с хората и клиентите, а по-късно ще тръгнем оттова ", сподели той.

Източник: motorauthority
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР