Европейската комисия започна обществена консултация за събиране на информация за

...
Европейската комисия започна обществена консултация за събиране на информация за
Коментари Харесай

Жените в ЕС печелят средно с 16.2% по-малко от мъжете

Европейската комисия стартира социална консултация за събиране на информация за въздействието на разпоредбите на Европейски Съюз върху равното възнаграждение. Принципът на "равно възнаграждение за идентичен труд " е залегнал в Договорите на Европейски Съюз, а правото на Европейски Съюз не разрешава директна и непряка дискриминация, учредена на пола.

Обществените съвещания ще съберат информация от жителите, обществените органи, обществените сътрудници, гражданското общество и откривателите, с цел да намерят способи за по-добро използване на правилото за равно възнаграждение, залегнал в европейското законодателство.

Комисарят Вера Йоурова разгласи, че дамите към момента печелят приблизително с 16.2% по-малко от мъжете в Европейски Съюз. "Това е просто незаслужено. Това неравноправие не се е трансформирало през последните няколко години. Необходимо е да работим дружно, с цел да реализираме промени и да се уверим, че това неравноправие се трансформира в минало ", съобщи Йоурова.

Тя заключи, че продължаващата разлика в заплащането на дамите и мъжете и това лимитирано следващо деяние изискват възможни спомагателни ограничения на ниво Европейски Съюз.

Консултацията по отношение на законодателството на Европейски Съюз за равното възнаграждение е налична онлайн и ще продължи до 5 април
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР