Европейската комисия ще представи тази година доклада за напредъка на

...
Европейската комисия ще представи тази година доклада за напредъка на
Коментари Харесай

Цацаров за присъдата на шведа, ритнал камериерка: Унижение е за правосъдието

Европейската комисия ще показа тази година отчета за напредъка на България в региона на правораздаването и вътрешните работи още в края на ноември. Според основния прокурор задачата е отчетът да не съответствува с началото на българското председателство, само че по едно и също време с това да бъде задоволително явен и справедлив. Цацаров заяви, че Брюксел следи с самостоятелен интерес най-много делата против някогашни и сегашни министри, народни представители и магистрати.

Сотир Цацаров, основен прокурор: Нека вместо да изтъквам комисията да ви посоча една друга цифра. Комисията наблюдава делата против магистрати - към сегашния миг българската прокуратура е обвинила 22 съдии, прокурори и следователи. От тях четири са към момента обвинени, т.е делата са на досъдебна фаза, 18 са подсъдими като техните правосъдни производства не престават за разнообразни интервали от време. Така че дано не давам оценки, мисля, че цифрите приказват сами по тебе си.
Главният прокурор напомни, че откакто бъде гласувана от Европейския парламент, Европейската прокуратура следва да проработи тъкмо по време на българското председателство.

В Брюксел основният прокурор разяснява присъдата против шведския екскурзиант, ритнал камериерка в Слънчев бряг.
Сотир Цацаров, основен прокурор: Присъдата не е обективна. Присъдата е оскърбление за потърпевшия и оскърбление за българското правораздаване. Само че това оскърбление не се дължи на правосъдния състав, който е разглеждал делото.  4500 лева санкция за шведа, ритнал камериерка в Слънчев бряг 4500 лева санкция за шведа, ритнал камериерка в Слънчев бряг
Шведът Ралф Сунберг бе приет през днешния ден от Районния съд в Несебър за отговорен за ритника против камериерка в Слънчев бряг. Чужденецът обаче е освободен от н...

Според Цацаров, законът задължава съдията да освободи подсъдимия след налагането на санкция. Според него казусът с шведа стои като огромна въпросителна - дали Наказателният кодекс не се нуждае от огромна корекция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР