Европейската комисия призовава България да предприеме мерки в подкрепа на

...
Европейската комисия призовава България да предприеме мерки в подкрепа на
Коментари Харесай

ЕК призова България за поетапно прекратяване на употребата на въглища

Европейската комисия приканва България да предприеме ограничения в поддръжка на тактиката за поетапно преустановяване на използването на въглища с явен ангажимент за периода, в който ще го извърши.

Европейска комисия също по този начин изиска нашата страна да подсигурява обективен преход в районите, разчитащи на каменни и лигнитни въглища. Този преход би трябвало да е съпроводен от ясна тактика за поощряване на възобновимата сила, оповестява БНР.

Комисията упорства да бъдат подхванати ограничения за реформиране на енергийния пазар, поощряване на вложенията в саниране на постройките, като фокусът да бъде ориентиран предпочитано върху тези в най-лошо положение.

От Еврокомисията предлагат също по този начин България да предприеме ограничения за подобряването на устойчивата транспортна инфраструктура и увеличението на устойчивата подвижност.

Препоръките са залегнали в самостоятелните оценки на страните-членки, които са част от оповестения през днешния ден отчет за положението на Енергийния съюз 2020.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР