Европейската банка за възстановяване и развитие има интерес да инвестира

...
Европейската банка за възстановяване и развитие има интерес да инвестира
Коментари Харесай

ЕБВР готова да инвестира във втори мост между Русе и Гюргево

Европейската банка за възобновяване и развиване има интерес да влага в построяването на втори мост сред Русе и Гюргево, а също и в железопътни инфраструктурни планове у нас. Това стана ясно по време на среща сред министъра на превоза и известията Георги Гвоздейков и шефа на Европейска банка за възстановяване и развитие за България Анка Йонеску. Двамата разискаха опциите за партньорство при реализирането на идните вложения в транспортния бранш.

„ Изграждането на нов мост над река Дунав е предпочитан въпрос, който би трябвало да бъде решен бързо, тъй като трафикът по това направление се усилва ежедневно. Вярваме, че България и Румъния, като две страни от европейското семейство, би трябвало да работят дружно и в партньорство с Европейската комисия за реализацията на този стратегически план “, уточни транспортният министър.

От Банката обясниха, че досега са вложили над 10 милиарда лв. в транспортни планове в България. „ Наш приоритет е втори мост над река Дунав при Русе-Гюргево, който е все по-голям на европейско равнище. Готови сме за бъдещи диалози за построяването на логистичен морски хъб на пристанище Варна-Запад. В частта „ зелен превоз “ желаеме да влагаме както в рехабилитация на железопътната инфраструктура, по този начин и в построяването на зарядни електрически станции за коли “, сподели Анка Йонеску.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР