Европа ще трябва да полага повече усилия за осигуряване на

...
Европа ще трябва да полага повече усилия за осигуряване на
Коментари Харесай

Заради политиката на Тръмп, Европа ще трябва да полага повече усилия за своята безопасност

Европа ще би трябвало да поставя повече старания за обезпечаване на сигурността на континента, заради политиката на американския президент Доналд Тръмп. Това съобщи немският външен министър Хайко Маас, отговаряйки на въпроси в обществената мрежа.
„ Във връзка с политиката на Доналд Тръмп ще се наложи, ние в Европа, да вършим повече за нашата сигурност “, установи Маас. „ Няма по какъв начин да не ни се наложи да отделим повече пари за защита “, акцентира той. Но също отбелязва, че няма действителна опция на САШЩ като сътрудник в НАТО. „ В бъдеще ще се промени единствено разпределението на дилемите “, счита министърът
Маас съобщи също, че като „ министър на външните работи на Германия ще се старае да работи по метод, по който европейците да обединят своите сили. “ „ Нашите национални ползи имат име и това име е Европа, няма по какъв начин като обособени страни в дълготрайна вероятност да се утвърдим в световния свят “, отбелязва той и обобщава ‚че в Съвета по сигурност на Организация на обединените нации прз 2019 година Германия ще постави старания за по-тясна съгласуваност на дейностите сред показаните там европейски страни.
Що се касае до връзките на Европейски Съюз със Съединени американски щати Маас означи, че „ Съединените щати – това не е единствено Белият дом “. И в бъдеще ще се нуждаем от дееспособен трансантлантически алианс, заключава той. Но в това време, външният министър не смята, че политиката на наказания, наложена от Съединени американски щати по отнощение на други страни „ ще проработи “. „ Това ще провокира ответни ограничения и единствено ще навреди на всички. По-добре е да се търси разговор и решения, учредени на договаряния, даже в случай че това е отегчително и тежко “, написа Маас, представен от БГНЕС.
Тръмп неведнъж е заявявал, че европейските страни и на първо място Германия, влагат малко в защитата. Той изисква отделените средства за защита да доближат 2 % от Брутният вътрешен продукт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР