Европа може да постигне стаден имунитет до края на лятото

...
Европа може да постигне стаден имунитет до края на лятото
Коментари Харесай

Шефът на „Бионтек“: Вариантът с две дози от различни ваксини...

Европа може да реализира стаден имунитет до края на лятото с четирите коронавирусни ваксини, утвърдени от европейските здравни управляващи. Това сподели основният изпълнителен шеф на Бионтек Уур Шахин в диалог с Анадолската организация, откакто получи Ордена за заслуги, най-високото отличие в Германия за създаването на първата в света ваксина против COVID-19.

На настоящия въпрос дали е допустимо използването на две разнообразни ваксини при първа и втора доза заради дефицит на доставки и решенията на някои страни за прекъсване на имунизацията с AstraZeneca, Шахин сподели, че това би трябвало да е допустимо, само че би трябвало да бъде тествано.



„ Англия стартира тестване. Очаквам, че това ще бъде оповестено доста скоро. Очаквам сигурността да не бъде наранена. Ваксината AstraZeneca, последвана от иРНК ваксина, това би трябвало да работи “, добави той.

Немският академик от турски генезис сподели, че „ Вариантът във Англия заразява по-бързо и по-ефективно и би трябвало в действителност да работим на всички равнища. Всеки би трябвало да се опита да отбрани себе си и по този метод да отбрани другите. Това е единственият метод за преодоляване на пандемията”, сподели Шахин.

Новата вълна на ковид, породена от английския вид, ще остане няколко месеца.

Шахин добави, че учените са постигнали задачата си да доставят безвредна и ефикасна ваксина, което са създали за по-малко от една година.

„ Нашата цел за 2021 година е да подсигуряваме, че можем да доставим колкото се може повече дози. И по този начин, започнахме да доставяме артикули допълнително от 60 страни. Но имаме още доста работа да свършим “, сподели той.

Шахин сподели, че Бионтек и Турция са сключили договорка за 4,5 милиона дози, които би трябвало да бъдат доставени в края на март, а компанията и турското държавно управление не престават полемиките за опцията да доставят повече дози през втората половина на 2021 година.

Относно бъдещите планове за създаване на лекарство против рак, на иРНК технология Шахин съобщи. „ Ние организирахме редица положителни полемики с турската академия на науките (TUBITAK) по отношение на ракови планове. Уверен съм че и това ще стане. Сега няма да е допустимо, тъй като сега се оправяме с пандемичната обстановка. Но това е нещо което несъмнено ще се случи скоро “, сподели той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР