Европа е най-удареният континент от геополитическата ситуация. От енергийната криза

...
Европа е най-удареният континент от геополитическата ситуация. От енергийната криза
Коментари Харесай

Кузман Илиев: Ние ще обеднеем защото ще внасяме чужди стоки

" Европа е най-удареният континент от геополитическата обстановка. От енергийната рецесия вероятностите са мрачни. Локомотивът на Европа - Германия - виждате в каква криза навлиза. Много политики пречат на основаване на произвеждане. Американската централна банка по-смело подвига лихвите. Световната аварийна валута е щатският $. Глобалната верига за доставки е разрушена ", съобщи в ефир журналистът Кузман Илиев.

" Ние ще обеднеем тъй като ще внасяме непознати артикули. Търговията с храни и горива е деноминирана в долари. Плащаш повече като твоята валута спада, а доларът нараства. От една страна ЕЦБ подвига лихвите, а това пречи на бизнеса, повдигането на лихвите стопира икономическите процеси. Парите ще влизат в системата и ще усили инфлацията ", добави той.

" Смъкваш лихвите, всички са с задължения, но тоя дълг е там и става сложен за обслужване. Сега конюктурата е по този начин и доларът е мощен. Европа премисли тая скорост към Зеления преход. Пасивите ви би трябвало да са във валутата, в която са и приходите ви. Защото обстановката може да е обърне и да тръгне против вас ", уточни Илиев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР