Скали се свлякоха и блокираха едно от трите платна на

...
Скали се свлякоха и блокираха едно от трите платна на
Коментари Харесай

Свлачище препречи Прохода на Републиката

Скали се свлякоха и блокираха едно от трите платна на южния склон на Прохода на Републиката. Срутището е станало пред очите на водачи, които подадоха сигнал до Нова тв.

От АПИ оповестиха, че краткотрайно придвижването по път II-55 Велико Търново - Гурково /проход " Република " / се реализира в двете посоки в една лента поради разчистване на пътното платно от паднали камъни. Трафикът се контролира от " Пътна полиция ".

Шофирането в региона би трябвало да се прави с повишено внимание, защото пътят е обозначен и с колчета против изпреварване. 

Любопитно в тази ситуация е, че преди към 3 седмици - на 22 април се развихри скандал, откакто фенове пратиха до  телевизиите фрагменти по какъв начин тече " ремонт "  именно в Прохода на Републиката. Възмутен водач пусна в обществените мрежи видеа по какъв начин служащи изрязват асфалт от пътното платно и вместо да го товарят и извозват, непосредствено го изхвърлят отвън защитните огради в деретата до пътя. От публикуваното видео се вижда, че машината, която фрезова остарелия асфалт, непосредствено го изсипва в дерето. 

От държавната АПИ, която би трябвало да е вложител, адвокатстваха на фирмите-изпълнители че при фрезоването на асфалта, придвижването на коли е било спряно напълно и чиновниците не изчакали плануваното транспортно средство, което събира фрезования материал. 

Само преди дни по така наречен автомагистрала " Струма " край Перник рухна бетонна подпорна стена. От АПИ още веднъж бяха на страната на усвоителите на средства, като излязоха с обяснението, че тя била на " цели " 14 години и че теренът е сложен.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР