ЕЦТП многократно алармира АПИ за проблемите на път I-6 край

...
ЕЦТП многократно алармира АПИ за проблемите на път I-6 край
Коментари Харесай

Екперти многократно са сигнализирали АПИ за пътя, по който катастрофира автобус с деца

 ЕЦТП неведнъж сигнализира АПИ за проблемите на път I-6 край Горна Малина, оповестиха от организацията за Varna24.bg . Публикуваме мнението на специалистите без редакторска интервенция:

За страдание, и в деня на детето не се размина без злополука, в която бяха въвлечени подрастващи, за благополучие никой не пострада! Инцидентът обаче стана на място, за което Европейският център за транспортни политики нееднократно е алармирал АПИ за проблеми. Катастрофата стана към 10 ч. сутринта на 1 юни на хлъзгав поради дъжда сектор в региона на разклона за Горна Малина на път I-6. Автобус с 40 деца, пътуващ в посока София, понижава скоростта си и стопира, поради станал по-рано случай до отбивката сред две леки коли. В момента на потеглянето откъм гърба е ударен от бетоновоз и изхвърлен на 15-ина метра напред. В ЕЦТП сме получавали доста сигнали за проблеми в региона на рисковото кръстовище, в това число с растителността и за изчезнали пътни знаци.

Припомняме, че през декември предходната година тъкмо там почина 43-годишна жена, а мъж и 16-годишно момиче бяха ранени. Днешният случай удостоверява, че страната е в неспособност да ползва европейските наставления и условия, което води до увеличение на пътно- транспортния травматизъвм и загуба на човешки животи. Силно сме разтревожени и от очертаващата се наклонност за увеличение на броя на починалите през първите пет месеца на годината по отношение на същия интервал на предходната година. Наясно сме, че спадът през 2020-а се дължи на рестриктивните мерки поради пандемията от covid-19 и по тази причина още веднъж настояваме за ограничения от страна на страната по отношение на предварителната защита и оценката на риска по българските пътища ".

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР