Ето какво гласи позицията на Спартак Плевен:Спартак Плевен никога не

...
Ето какво гласи позицията на Спартак Плевен:Спартак Плевен никога не
Коментари Харесай

Спартак Плевен: Задкулисно и антибългарско решение предстои да бъде предложено на ОС на НБЛ


Ето какво гласи позицията на Спартак Плевен:

" Спартак Плевен в никакъв случай не е крил или премълчавал истината. За страдание, за следващ път, подмолно и антибългарско решение следва да бъде препоръчано на идното Общо Събрание на Национална Баскетболна Лига.

Няколко клуба ще предложат намаляването на наложително играещите, от всеки тим, по двама български баскетболисти от самото начало на мачовете в НБЛ. Най-хубавата вест е, че тимовете в Лигата се усилват, само че това е гарнирано с най-лошата - намаляването на броя на нашите играчи.

Спартак Плевен, година след година, дава умишлен образец - всеки БЪЛГАРСКИ тим е редно да дава късмет на максилен брой БЪЛГАРСКИ играчи. Защото живеем в България. Защото нашите деца трябват да имат оптимален брой български образци за подражателство. Да имат вяра, че за българските баскетболисти има бъдеще в родината им.

Без чужденци в актуалните, групови спортове не може. Но целевото ограничение на локалния артикул е пагубно за спорта в народен мащаб. Българин е първият състезател от Източна Европа в НБА. Днес българин е един от най - положителните играчи в Европа. България има своето място в баскетболната история. И ще е доста тъпо, в случай че сами постановяваме ограничавания и лишаваме от късмет родните спортисти.

През идващите дни Спартак Плевен ще инициира диалози по тематиката с баскетболната федерация, ще потърсим контакт и с новия министър на спорта. България, преди всичко, би трябвало да се бори за ползите на българите, а по-късно на всички останали ".

Снимка: НБЛ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР