Ето какво да направите, за да не пожълтяват листата на

...
Ето какво да направите, за да не пожълтяват листата на
Коментари Харесай

Ето какво да направите, за да не пожълтяват листата на краставиците

Ето какво да извършите, с цел да не пожълтяват листата на краставиците

След като на разсада от краставици се появят 3-4 листа, е належащо да обработите растенията със следната примес: прибавете 30 капки йод, 20 гр. домакински сапун и 1 литър мляко в кофа с вода. Пръскането с този разтвор може да се прави почти на всеки 10 дни.

Вечерта накиснете самун в кофа с вода, а на сутринта, размачкайте хляба, прибавете едно шишенце с йод и напръскайте краставиците, 1 литър течност на кофа с вода (останалото количество съхранявайте в бутилки в сутерена). Използвайте този разтвор един път на две седмици и до есента листата на краставиците ще останат зелени.

Използвайте 2 литра суроватка на кофа с вода и 150 грама захар. След тази обработка, чушките и краставиците още веднъж образуват завръзи.

Един буркан от 0,7 л. с люспи от лук прибавете на 10 литра вода и и по-късно кипнете сместа, отстранете от огъня, покрийте с похлупак и оставете в продължение на 12-14 часа. Прецедете, отстранете люспите и оставете да престои. Използвайте 2 литра инфузия на 8 литра вода. Обилно напръскайте всички листа от горната страна и изпод, както и почвата към растенията.

Поливайте постоянно краставиците.

Изпробвайте следния разтвор: 1литър суроватка на 5 литра вода.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР