Запушването на мивката или канализацията в банята е често срещан

...
Запушването на мивката или канализацията в банята е често срещан
Коментари Харесай

Отпушете мивката без препарати! Вижте колко е лесно!

Запушването на мивката или канализацията в банята е постоянно срещан проблем, причиняващ ни неприятно стеснение, защото забавя оттичането на водата. Запушената канализация може да е причина за наводнения, както и за непостоянно налягане на водата в тръбите. Ако замърсяването и запушването са съществени, може да се наложи даже да се обърнете за помощ към ВиК експерт с потребление на препарат за отпушване на канали.

Всяка стопанка не един път в живота си се е сблъсквала с казуса със задръстване на мивката в кухнята или в банята. Когато остатъците от храна от чиниите или космите след измиване на косата с шампоан запушат канализацията, водата стартира доста мъчно да се изтича. Но знаейки този старешки трик, в този момент за вас това няма да е проблем – елементарно и съвсем незабавно ще се отървете от каквото и да е задръстване в мивката, като употребявате този ефикасен способ.

И по този начин, не бързайте да се обаждате на водопроводчик или да тичате до магазина за разнообразни почистващи препарати, химическия състав на които ще изненада даже Менделеев.

Ние ще ви кажем по какъв начин да приготвите средство за разчистване на тръбите в домашни условия. Съставките за него елементарно ще се открият във всяко домакинство.

Как да отстраните задръстването в мивката

Необходими съставки:

• 200 грама бакпулвер
• 200 грама сол
• 150 мл оцет
• вода

Начин на подготвяне и приложение:

Разбъркайте солта и бакпулвера. Внимателно изсипете тази примес в канала. Загрейте малко оцет и го излейте също в канала. Ще протече нормална химическа реакция и средството ще стартира да образува пяна.

След това залейте с гореща вода, за промиване на тръбите. Готово! Сега водата няма да се застоява и ще изтича свободно. Това в действителност е един доста елементарен метод. Тези съставки доста добре разтварят всяко замърсяване, освен това въобще не повреждат качеството на тръбите.

Освен това, този способ за унищожаване на запушванията в мивката не изисква доста време и специфични принадлежности. Нека вашите тръби постоянно са чисти!

Много елементарен и в действителност ефикасен метод за неотложно освобождение от запушването в мивката. Необходимите артикули за приготвянето на това средство са налични постоянно във всяка една къща. Сега към този момент не е нужно да харчите пари за скъпи и постоянно неефективни средства за разчистване на тръбите. С този трик, употребен от нашите баби, тръбите ви ще са постоянно чисти.

 

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР