Епидемията с коронавирус оставя в парализа и световния тенис, който

...
Епидемията с коронавирус оставя в парализа и световния тенис, който
Коментари Харесай

Гришо не губи много от спирането на тениса - slava.bg

Епидемията с ковид оставя в парализа и международния тенис, който към този момент стана ясно, че няма да се организира в идващите шест седмици. Това е несъмнено за мъжката конкуренция, а женската е отвън сметките най-малко за две седмици.

Играчите ще претърпят финансови загуби, а такива ще има и за уредниците на шампионатите в този интервал. Това обаче е едната страна на нещата.

Освен нея, някои от спортистите ще претърпят и загуби в точките за международната класация. Когато стана ясно, че бива прекъсната конкуренцията в Индиън Уелс, ATP реши да анулира извоюваните точки от предходната година.

Това на пръв взор не е кой знае какво, само че в случай че приказваме за интервал от шест седмици, някои играчи ще претърпят обилни загуби, за които действително видяно няма да имат никаква виновност, предава Dir.bg.

Интересно е да разгледаме кои тенисисти ще са най-ощетени при един сходен процес. Григор Димитров може и да се окаже миропомазан при един подобен процес, защото през предходната година пропусна Мастърса в Индиън Уелс, а на този в Маями загуби още при втория си мач. Последваха загуби на осминафинал в Монте Карло и Барселона, както и проваляне в първи кръг на Мастърса в Мадрид, който бе през май. Така че и при по-дълго отсрочване на подновяването в тениса, Григор няма кой знае какво да губи. Естествено, това при процес, при който лишават миналогодишните точки.

Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР