Емоционално хранене е термин, с който боравим отскоро, но е

...
Емоционално хранене е термин, с който боравим отскоро, но е
Коментари Харесай

Тъпчат ли се тъжните деца и защо?


Емоционално хранене е термин, с който боравим неотдавна, само че е познато като феномен измежду мнозина. Когато сме тъжни, сме доста по-склонни да създадем неприятен избор на храни, които да консумираме, да вземем за пример да предпочетем бисквита пред комат краставица. Това потвърдиха откриватели от Университета на Тексас и Университета на Мичиган.

Негативни страсти като горест, яд, досада, подготвят самостоятелния избор за ядене на вреден бургер пред купичка плодове, прибавят откривателите. Естествено, че „ отрицателното прочувствено хранене “ е обвързвано и с повече здравословни проблеми и меланхолия, е документирано в по-старо изследване. Излишно е да загатваме и че наднорменото тегло и депресията са едни от най-често срещаните положения при индивида от индустриално развитите страни, в това число и в България.

Новото проучване се концентрира върху хранителното държание при децата, при които процентът на наднормено тегло през последните едно – две десетилетия е застрашително висок и които също са подвластни на прочувственото хранене, като неправилен модел следен от възрастните.

Изследователите са наблюдавали реакциите на 91 деца на възраст сред 4 ½ и 9 години, които е трябвало да изберат желана храна след гледане на анимационен епизод, чието наличие будило горест, наслада или било неутрално.

Неизненадващо, прочувствено обременените деца посягали към шоколадов бонбон или крекери. Със сигурност, в групата на децата, изгледали тъжния видеоклип били изядени повече бонбони, в сравнение с останалите две. Най-много крекери били хапнати от децата, изгледали безпристрастен епизод, по-късно от „ радостната “ група и минимум от „ тъжните “ деца.

Свързани публикации.. Ядем не съгласно личните си стремежи, а по избора на другите 1 Яйце дневно усъвършенства растежа на децата 0 Храните, съдържащи Е102 са рискови за деца и астматици 0

Какво направило усещане още на откривателите – по-големите деца от „ тъжната “ група хапвали надалеч повече шоколад от по-малките деца в другите групи.

Това си има своето пояснение. Според тях дребните деца доста по-точно управляват храненето си съгласно потребностите на организма. Когато се подаде на едно малко дете една купа крекери, доста по-вероятно е то да я отхвърли, тъй като не е гладно или да хапне единствено толкоз, колкото се усеща гладно, за разлика от по-големите деца, които без значение от степента си на апетит или насищане биха изяли цялото препоръчано им количество.

„ Емоционалното хранене “ не ни е заложено. Обикновено храненето при децата до година и половина е по-стриктно спазвано от родителите съгласно рекомендациите на педиатрите и гайдлайните за съобразено количество, типове храна и прочие uритерии.

Възрастта сред 3 и 5 години се оказва сериозен интервал за образуването на дълготраен хранителен модел. Тогава стартира социализирането на децата и възприемането на модели на държание от близките, най-близките. Именно в този интервал се случва детето да види, че посягаме към шоколада, когато сме смутени или към пържените картофки за приятност, с цел да стартира да стартира да имитира това държание и към 7 да се окаже с добити нездравословни хранителни привички.

Бъдете обожател на умишлено хранене пред детето. Вие сте най-хубавия образец за храненето му, за грижа за тялото и здравето.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР